Μήνυματα ειρήνης έστειλαν από τη Λεμεσό Αναστασιάδης και Ακιντζί

Μήνυματα ειρήνης έστειλαν από τη Λεμεσό Αναστασιάδης και Ακιντζί

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θεατρική παράσταση με τίτλο «Κύπρος: Πικράθηκα στα Ελληνικά, Πληγώθηκα στα Τουρκικά», παρακολούθησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί στη γενέτειρα τους Λεμεσό. Η κινηση αυτή εμπίμπτει στο πλαίσιο των κοινωνικών συναντήσεων μεταξύ των δύο ηγετών για την ανάπτυξη εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Το έργο της Τουρκοκύπριας Φαϊζέ Οζντεμιρτζιλέρ ανέβασε το Τουρκοκυπριακό Θέατρο Λευκωσίας σε σκηνοθεσία του Γιασάρ Έρσοϊ. Στην παράσταση υπήρχαν υπέρτιτλοι στα ελληνικά.

Στο χώρο παραυρέθηκε αρκετός κόσμος συμπεριλαμβανομένων και τουρκοκύπριων που ήρθαν για να παρακολουθήσουν την παράσταση. Έξω από τον θεατρικό χώρο του Ριάλτο, είχε συγκεντρωθεί κόσμος και φώναζαν μηνύματα ειρήνης προς τους δύο ηγέτες. Παράλληλα, αριθμός πολιτικών προσώπων έδωσαν το παρών τους στην εκδήλωση.

Με το τέλος της παράστασης οι δύο ηγέτες ανέβηκαν στη σκηνή και συνεχάρησαν τους συντελεστές της παράστασης, καθώς πλήθος κόσμου τους χειροκροτούσε. Στην έξοδο τους, έστειλαν μηνύματα ειρήνης και ελπίδας σε σύντομες δηλώσεις τους.

Το μήνυμα που λάβαμε από την αποψινή παράσταση είναι πολύ δυνατό και πρέπει να εργαστούμε σκληρά ώστε να δημιουργήσουμε την ειρήνη, δήλωσε ο ΠτΔ Νίκος Αναστασιάδης. Ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι δεν θα πρέπει να χάσουμε τις ελπίδες μας και για να γίνουν οι ελπίδες αυτές πράξη πρέπει να εργαστούμε πολύ σκληρά. Πρέπει πρόσθεσε να κάνουμε προσπάθεια να καταλάβουμε ο ένας τον άλλο και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Αργότερα, ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί παρακάθησαν σε δείπνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή