Εκλογές εντός του 2015 «βλέπει» ο Στ. Θεοδωράκης

Εκλογές εντός του 2015 «βλέπει» ο Στ. Θεοδωράκης

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πολλές φορές στην Ιστορία οι τραγωδίες δεν γίνονται ηθελημένα, αλλά από παρεξήγηση. Γίνονται γιατί κάποιος δεν υπολογίζει σωστά τις αντιδράσεις του άλλου. Γιατί δεν υπολογίζει σωστά τον χρόνο. Ελπίζω ότι δεν θα ζήσουμε μια τραγωδία από παρεξήγηση και ότι η κυβέρνηση έχει καταλάβει πως αυτό το χρονικό σημείο είναι το τελευταίο και ότι δεν της επιτρέπονται άλλες καθυστερήσεις».

Με τον τρόπο αυτό σχολίασε ο κ. Στ. Θεοδωράκης τη νέα διάψευση της κυβέρνησης ότι βρίσκεται ένα βήμα προ της συμφωνίας με τους εταίρους, καλώντας επιπλέον τον πρωθυπουργό «να προβληματιστεί από τις αντιδράσεις των συμμάχων μας και να κλείσει τ’ αυτιά του στις συνιστώσες του. Ελπίζω να κατάλαβε μετά τις τελευταίες αντιδράσεις των συμμάχων μας ότι κάπου εδώ το παιχνίδι τελειώνει. Εννοώ το επικοινωνιακό παιχνίδι, γιατί πολύ φοβάμαι ότι πολλά από αυτά που έγιναν τους τελευταίους μήνες δεν αποσκοπούσαν σε μια καλύτερη συμφωνία, αλλά στο να ησυχάσουν οι φωνές στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Παράλληλα, συνεργάτες του αλλά και βουλευτές του «Ποταμιού» προανήγγειλαν το τέλος μιας άτυπης ανοχής που υπήρχε έναντι του πρωθυπουργού. «Τις τελευταίες εβδομάδες και μετά τον ανομολόγητο εξοβελισμό του κ. Βαρουφάκη, ο κ. Τσίπρας έχει αναλάβει προσωπικά τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους. Επομένως, θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνος είτε για μια κακή συμφωνία που μοιάζει πλέον να επιβάλλεται αναγκαστικά λόγω της τετράμηνης κυβερνητικής απραξίας είτε ακόμη και για ένα ναυάγιο, που μακάρι να μη συμβεί στη χώρα», έλεγε χθες ο στενός συνεργάτης του κ. Θεοδωράκη, Στρατής Μούγερ, περιγράφοντας έτσι και τη λήξη της περιόδου χάριτος μεταξύ του κ. Τσίπρα και του επικεφαλής του «Ποταμιού».

Σημειώνεται ότι σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες (Star) ο κ. Θεοδωράκης προέβλεψε για μια ακόμη φορά ότι εντός του 2015 θα προκληθούν και πάλι εθνικές εκλογές, εκφράζοντας έτσι τη βεβαιότητά του ότι ακόμη και αν υπογραφεί συμφωνία με τους εταίρους, θα είναι αδύνατον στον ΣΥΡΙΖΑ και στους ΑΝΕΛ να επωμιστούν το βάρος της εφαρμογής της. «Εμείς θα στηρίξουμε οποιαδήποτε συμφωνία γιατί αυτό που προέχει είναι να δώσουμε ανάσα στην ελληνική κοινωνία», είπε και προκάλεσε τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ να πάψουν επιτέλους να λειτουργούν βάσει του υποτιθέμενου κομματικού τους οφέλους και να αναλάβουν την ευθύνη που ούτως η άλλως έχουν έναντι της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή