Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών ζητεί το «Ποτάμι»

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών ζητεί το «Ποτάμι»

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκκληση να συναντηθούν το Σαββατοκύριακο οι αρχηγοί των κομμάτων με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, απηύθυνε χθες στον πρωθυπουργό ο κ. Στ. Θεοδωράκης, προειδοποιώντας έτσι σαφώς τον κ. Αλ. Τσίπρα ότι δεν νομιμοποιείται να προκαλέσει ρήξη με τους εταίρους στη μεθαυριανή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής. «Το ερώτημα του ελληνικού λαού είναι πλέον ένα. Με ποια θέση θα πάει ο πρωθυπουργός, τη Δευτέρα, στη Σύνοδο Κορυφής. Θα ακούσει τις φωνές της μαινάδας του Συντάγματος περί χρεοκοπίας; Θα ακούσει τις φωνές από το κόμμα του για επιστροφή στη δραχμή; Ή θα ακούσει κάποιους κρατιστές υπουργούς που δημιουργούν σενάρια τρόμου στην κοινωνία και λένε ότι οι σύμμαχοι της Ελλάδας δεν είναι η Ευρώπη, αλλά το Ιράν, η Ρωσία και η Βενεζουέλα;» αναρωτήθηκε ο επικεφαλής του «Ποταμιού» και περιέγραψε ως επιτακτική, πλέον, «μια συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που πιστεύουν στη Δημοκρατία και στην Ευρώπη». Αφησε, έτσι, εμφανώς να εννοηθεί ότι στη συνάντηση αυτή, πλην του κ. Τσίπρα, έχουν θέση μόνον η Ν.Δ., το «Ποτάμι» και το ΠΑΣΟΚ, και ενδεχομένως οι ΑΝΕΛ, με την προϋπόθεση ότι ο κ. Καμμένος θα δηλώσει ότι σέβεται τόσο το σκεπτικό όσο και τον στόχο της πρόσκλησης.

Επιδιώκοντας, τέλος, να μεγιστοποιήσει την ευθύνη του πρωθυπουργού αν απορρίψει την πρότασή του, τον κάλεσε να συνειδητοποιήσει ότι μια τέτοια σύσκεψη, το Σαββατοκύριακο, θα τον ενισχύσει στη συνάντηση της Δευτέρας, καθώς θα δείξει ότι η βούληση των κομμάτων που αθροίζουν το 90% των εδρών της Βουλής επιζητεί την παραμονή στην Ευρώπη και μια συμφωνία ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Σημειώνεται ότι ερωτηθείς σχετικά με την προχθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε., ο κ. Θεοδωράκης τη χαρακτήρισε «μήνυμα σε αυτούς που μπερδεύουν τη μετριοπάθεια των ευρωπαϊστών με την ηττοπάθεια» και απέδωσε το μέγεθός της στο ευτύχημα ότι «ο ελληνικός λαός έχει δείξει σε πολλές στιγμές ότι δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια όταν απειλείται το μέλλον του». Παράλληλα, ωστόσο, κάλεσε «όλους να μην καπηλεύονται αυτές τις εκδηλώσεις», γεγονός που προκάλεσε εύλογες απορίες, καθώς στην προχθεσινή συγκέντρωση, εκτός από αρκετούς πρώην υπουργούς της Ν.Δ., ήταν και ουκ ολίγοι βουλευτές και στελέχη του «Ποταμιού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή