ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πετράκος: Όσοι διαδηλώνουν φωνάζοντας «Μένουμε Ευρώπη», να πληρώσουν τους φόρους

Πετράκος: Όσοι διαδηλώνουν φωνάζοντας «Μένουμε Ευρώπη», να πληρώσουν τους φόρους

«Αφού οι "Μένουμε Ευρώπη" θέλουν να υπογραφεί συμφωνία με κάθε κόστος να κληθούν οι ίδιοι να το πληρώσουν», δηλώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, αναφερόμενος στην συγκέντρωση της Πέμπτης και τους πολίτες που διαδήλωσαν υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στη Νομισματική Ένωση.

Ο κ. Πετράκος εξαπέλυσε επίθεση προς τους διαδηλωτές που ετοιμάζονται να ξαναβρεθούν την ερχόμενη Δευτέρα στο Σύνταγμα, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook.

«Αφού οι «Μένουμε Ευρώπη» θέλουν να υπογραφεί συμφωνία με κάθε κόστος να κληθούν οι ίδιοι να το πληρώσουν. Καμία αύξηση λοιπόν στον ΦΠΑ, αντίθετα, κλιμακωτή αύξηση του φόρου πέραν των 200.000 ευρώ ατομικού εισοδήματος, που να ξεκινά απ” το 50% και να φτάνει μέχρι το 90%. Αντίστοιχη φορολόγηση και στα κέρδη των μεγάλων εταιριών, στα μερίσματα και στους τόκους.

Καμία μείωση των χαμηλών, μέχρι 1500 ευρώ συντάξεων και δραστική μείωση όλων των υψηλών ώστε να συμπιεστούν κοντά σε αυτό το όριο. Δραστική φορολόγηση των ακινήτων με υψηλή αξία και στις αστικές, μεσοαστικές περιοχές με παράλληλη μείωση του ΕΝΦΙΑ στις λαϊκές κατοικίες. Άμεση διερεύνηση και εκδίκαση των υποθέσεων μεγάλης φοροδιαφυγής και ταχεία είσπραξη των οφειλομένων ακόμα και με κατασχέσεις και προσωποκράτηση των οφειλετών», αναφέρει το πλήρες κείμενο της ανάρτησης.