Θεοδωράκης κατά Τσίπρα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σύνθημα «αλλάζουμε πορεία και μένουμε Ευρώπη» επιχειρεί από χθες να εισαγάγει στην πολιτική συζήτηση το «Ποτάμι», επιδιώκοντας να διαφοροποιηθεί πλήρως όχι μόνον απ’ όσους στον ΣΥΡΙΖΑ φλερτάρουν με τη δραχμή, αλλά και από τη Ν.Δ. λόγω της παροιμιώδους μεταρρυθμιστικής ατολμίας που, κατά τον κ. Θεοδωράκη, επέδειξε όσο είχε την εξουσία.

Αυτός ήταν ο κεντρικός στόχος της χθεσινής ομιλίας του στο Ακρον, παρουσία των μελών της Επιτροπής Διαλόγου του κόμματός του: να καταδείξει ότι το «Ποτάμι» διευρύνεται πολιτικά και ενισχύει την απήχησή του, διότι είναι η ελπιδοφόρα μεταρρυθμιστική δύναμη ανάμεσα στους δύο πόλους εξουσίας. Τον συμβολισμό αυτό είχε άλλωστε και η επιλογή των κεντρικών ομιλητών της εκδήλωσης, καθώς, πλην του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη, το «παρών» έδωσε ο καθηγητής Γιάννης Βούλγαρης (εκ των εμπνευστών της πρωτοβουλίας των 58), όπως και ο Γιάννης Μεϊμάρογλου (ιδρυτής της ιστοσελίδας Μεταρρύθμιση).

Σημειωτέον, δε, ότι ειδικώς ο κ. Βούλγαρης αποδόμησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ως τελείως ανεπαρκή να αντιμετωπίσει το αδιέξοδο που μόνη της δημιούργησε και κάλεσε τον πρωθυπουργό να καταλάβει ότι οι ευθύνες που καλείται να αναλάβει τον ξεπερνούν. Παρούσες στην εκδήλωση ήταν και οι κ. Αννα Διαμαντοπούλου και Μαριέττα Γιαννάκου.

«Ο ελληνικός λαός πληρώνει όχι μόνον τα προεκλογικά ψέματα αλλά και τα μετεκλογικά λάθη του κ. Τσίπρα», ήταν η ευθεία καταγγελία του κ. Θεοδωράκη στον πρωθυπουργό και περιέγραψε ως καταστροφική όλη τη διαπραγματευτική τακτική του, καθώς, όπως είπε, δεν έχουμε δει μέχρι σήμερα ούτε μια αναπτυξιακή πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ, πέραν της καταιγίδας των φόρων που αντιπροτείνει διαρκώς στα μέτρα των εταίρων και θα φέρουν νομοτελειακά νέα ύφεση στην οικονομία.

Ηδη από το πρωί, άλλωστε, σχολιάζοντας τις προτάσεις που έστειλε η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες, το «Ποτάμι» εκτίμησε ότι «θα αποφύγουμε μεν τη μετωπική σύγκρουση και την πλήρη καταστροφή», αλλά προέβλεψε ότι οι πολίτες θα πληρώσουν «τον λογαριασμό για την αργοπορία της και για τις ισορροπίες μεταξύ των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ και των ακροδεξιών εταίρων». Ο δε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Χ. Θεοχάρης, κατήγγειλε την κυβέρνηση για ιδεοληπτικό φανατισμό κατά της ιδιωτικής οικονομίας και υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της αδυναμίας του να βρει αναπτυξιακές λύσεις, δημιουργεί πλέον ένα εσωτερικό μνημόνιο λιτότητας, το οποίο αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει τη χώρα σε νέο αδιέξοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή