Σόιμπλε: «Δεν αναμένω συμφωνία απόψε»

Σόιμπλε: «Δεν αναμένω συμφωνία απόψε»

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το επίπεδο των προπαρασκευαστικών συνομιλιών στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της δεν επιτρέπει να είμαι αισιόδοξος για την επίτευξη αποτελέσματος απόψε, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στο Eurogroup στις Βρυξέλλες.

«Θα εκπλαγώ ευχάριστα εάν επιτύχουμε μια συμφωνία απόψε», δήλωσε από τη δική του πλευρά ο Φινλανδός ομόλογός του Αλεξάντερ Στουμπ μετά τις πολύωρες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους πιστωτές της Ελλάδας, μετά τις οποίες όμως δεν υποβλήθηκε κοινή πρόταση συμφωνίας.

Ο Φιλανδός υπουργός ανέφερε ότι έχουν γίνει πολλά πισωγυρίσματα στις διαπραγματεύσεις σε τεχνικό και σε πολιτικό επίπεδο. Όπως είπε, οι υπουργοί Οικονομικών πρέπει να έχουν συγκεκριμένη πρόταση μπροστά τους για να πάρουν μια απόφαση, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει στο τραπέζι τίποτα συγκεκριμένο, πέραν των διαρροών στον Τύπο. «Έχουμε σφιχτά χρονοδιαγράμματα στα κοινοβούλιά μας», πρόσθεσε και οι αποφάσεις δεν είναι εύκολες, συνδέονται με αυστηρές προϋποθέσεις που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε, είπε.

Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Λουις Ντε Γκίντος εξέφρασε την ελπίδα να επιτευχθεί σήμερα συμφωνία, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί τους κανόνες. O Λ. Ντε Γκίντος είπε ότι οι θεσμοί έχουν κάνει αντιπροτάσεις στο ελληνικό κείμενο που κατατέθηκε τη Δευτέρα και οι υπουργοί Οικονομικών θα πρέπει να το αναλύσουν. Ερωτηθείς αν η νύχτα αναμένεται να είναι μακριά, απάντησε πως το μόνο που ξέρει είναι πως υπάρχει πολιτική βούληση για εξεύρεση λύσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή