Βάιντμαν: «Καμία χρηματοδότηση-γέφυρα από το ευρωσύστημα για την Ελλάδα»

Βάιντμαν: «Καμία χρηματοδότηση-γέφυρα από το ευρωσύστημα για την Ελλάδα»

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πρέπει να είναι σαφές προς όλους τους συμμετέχοντες στις διαπραγματεύσεις ότι το ευρωσύστημα δεν επιτρέπεται να διαθέσει καμία χρηματοδότηση-γέφυρα για την Ελλάδα, ακόμη και αν υποθέσουμε ότι θα αποδεσμευθούν αργότερα χρήματα προς τη χώρα», δήλωσε ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας Γενς Βάιντμαν αναφερόμενος στους κανόνες λειτουργίας της ΕΚΤ.

Μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο στην Φρανκφούρτη, ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης άσκησε κριτική και για το γεγονός ότι οι ελληνικές τράπεζες αγοράζουν, με τα δάνεια βοήθειας, βραχυπρόθεσμα ελληνικά ομόλογα. Αυτό, προειδοποίησε, προκαλεί κίνδυνο «κρατικής χρηματοδότησης», η οποία απαγορεύεται.

Ο κ. Βάιντμαν σημείωσε ακόμη ότι τα έκτακτα δάνεια της Τράπεζας της Ελλάδος είναι η μοναδική πηγή χρηματοδότησης για τις ελληνικές τράπεζες, και αυτό δίνει τροφή στην αμφισβήτηση για τη σταθερότητά τους, παρέπεμψε δε στις αρχές της Νομισματικής Ένωσης, τονίζοντας ότι ο σεβασμός τους «δεν αποτελεί δογματικό γερμανικό στρουθοκαμηλισμό», αλλά προϋπόθεση για την ευημερία στην Ευρωζώνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή