Τσίπρας: Δημοψήφισμα ανεξάρτητα από την απόφαση του Eurogroup

Τσίπρας: Δημοψήφισμα ανεξάρτητα από την απόφαση του Eurogroup

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα Καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στη διάρκεια της μεταξύ τους επικοινωνίας ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τους δύο ηγέτες ότι το δημοψήφισμα θα γίνει ανεξάρτητα από την απόφαση του Eurogroup, καθώς η δημοκρατία είναι υπέρτατη αξία στην Ελλάδα. Πρόσθεσε μάλιστα πως ό,τι απόφαση και να πάρει το Eurogroup ο ελληνικός λαός θα έχει οξυγόνο και  την επόμενη εβδομάδα, θα επιβιώσει.

Την ίδια ώρα πηγές του Μαξίμου σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ είπαν ότι «ο κ. Ντάισελμπλουμ και το Eurogroup αποφάσισαν την Πέμπτη να δώσουν τελεσίγραφο στην Ελλάδα να αποδεχτεί την πρόταση των θεσμών. Σήμερα ξαφνικά ανακάλυψαν ότι η Ελλάδα διέκοψε τις διαπραγματεύσεις!».

Επισημαίνουν παράλληλα πως «όλη η διεθνής κοινή γνώμη γνωρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε μια ολοκληρωμένη και αξιόπιστη πρόταση, η οποία μάλιστα τη Δευτέρα στο ΕuroSummit θεωρήθηκε ως μια πολύ καλή βάση για συζήτηση. Οι θεσμοί κατέθεσαν προτάσεις παράλογες που δεν θα γίνονταν αποδέκτες από καμία ελληνική κυβέρνηση. Τα τελεσίγραφα όταν κατατίθενται ενίοτε επιστρέφουν. Ο ελληνικός λαός την επόμενη Κυριακή αποφασίζει για την αξιοπρέπεια του απερίσπαστος από στυγνούς εκβιασμούς».

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Ελληνα υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους του Eurogroup, αφού η συνέχεια πραγματοποιείται χωρίς την παρουσία της ελληνικής πλευράς ότι «η ελληνική κυβέρνηση πασχίζει να υπάρξει μια συμφωνία της ύστατης στιγμής ως την Τρίτη».

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι «σε περίπτωση που μέχρι την Τρίτη κατατεθεί μια βελτιωμένη πρόταση από τους θεσμούς, η ελληνική κυβέρνηση θα καλέσει τον λαό να ψηφίσει «ναι» στο δημοψήφισμα, το οποίο την ίδια στιγμή συζητείται στη Βουλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή