Βαρουφάκης: Πασχίζουμε για συμφωνία της ύστατης στιγμής

Βαρουφάκης: Πασχίζουμε για συμφωνία της ύστατης στιγμής

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η ελληνική κυβέρνηση πασχίζει να υπάρξει μια συμφωνία της ύστατης στιγμής ως την Τρίτη», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, μετά το τέλος της πρώτου «μέρους» της συνεδρίασης του Eurogroup.

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι σε περίπτωση που μέχρι την Τρίτη κατατεθεί μια βελτιωμένη πρόταση από τους θεσμούς, η ελληνική κυβέρνηση θα καλέσει τον λαό να ψηφίσει «ναι» στο δημοψήφισμα, το οποίον την ίδια στιγμή συζητείται στη Βουλή.

Ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών, εξαπέλυσε παράλληλα επίθεση κατά του Eurogroup, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι η σημερινή απόρριψη, εκ μέρους του, της πρότασης για επέκταση της συμφωνίας ώστε ο λαός να αποφανθεί σε συνθήκες ηρεμίας, κάνει μόνιμη ζημιά στην αξιοπιστία του ως θεσμού δημοκρατικών εταίρων που πασχίζουν για το κοινό τους συμφέρον. Διευκρίνισε μάλιστα ότι η απόφαση να μην μετάσχει η Ελλάδα στη συνέχεια της σημερινής εξέλιξης του Eurogroup ήταν του Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Παράλληλα, άφησε αιχμές και κατά των θεσμών, αναφέροντας ότι η ελληνική κυβέρνηση προσφέρει λύσεις πέντε μήνες τώρα λύσεις στην αντίπερα όχθη, πρέπει κι η αντίπερα όχθη να προσφέρει λύσεις.

Σε ερώτηση αν η Ελλάδα σκοπεύει να πληρώσει τη δόση στο ΔΝΤ στο τέλος του μήνα, είπε πως ισχύει η λύση που έχει προτείνει η ελληνική πλευρά, να αποδοθούν απευθείας στο ΔΝΤ τα 1,9 δισ. ευρώ των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα που κρατάνε οι κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης.

Τέλος, σε ερώτηση για το τι θα ακολούθησε σχετικά με τις ελληνικές τράπεζες εφόσον από την 1η Ιουλίου η Ελλάδα δε βρίσκεται σε πρόγραμμα, αρνήθηκε να απαντήσει, λέγοντας πως η ελληνική κυβέρνηση πασχίζει για μια συμφωνία ύστατης στιγμής.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή