Κάμερον: «Οχι» στο δημοψήφισμα σημαίνει έξοδος από το ευρώ

Κάμερον: «Οχι» στο δημοψήφισμα σημαίνει έξοδος από το ευρώ

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ελληνικό δημοψήφισμα το ερώτημα που τίθεται είναι αν επιθυμεί η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη ή όχι, εκτίμησε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός κ. Ντέιβιντ Κάμερον. Κατά τον Βρετανό πρωθυπουργό αν επικρατήσει το “Ναι” τότε οι Ελληνες θα έχουν ψηφίσει υπέρ της πρότασης που κατέθεσαν οι ευρωπαϊκοί θεσμικοί οργανισμοί. “Αν ψηφίσουν όχι, δυσκολεύομαι να αντιληφθώ πως αυτό θα είναι συμβατό με παραμονή στο ευρώ, διότι νομίζω ότι θα υπάρξει μια πολύ σημαντική χρεοκοπία και ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα”, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Εν τω μεταξύ ο Βρετανός πρωθυπουργός κ. Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι η κυβέρνηση του προετοιμάζεται επί μήνες για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ. Τα τελευταία μέτρα θα συμφωνηθούν εντός της ημέρας σε ειδική συνάντηση είπε ο κ. Κάμερον. “Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έχουμε προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα, πράγμα που σημαίνει να συμβουλέψουμε τους Βρετανούς τουρίστες, να φροντίσουμε τους Βρετανούς συνταξιούχους και τους ανθρώπους που λαμβάνουν επιδόματα και ζουν στην Ελλάδα όπως και να αντιμετωπίσουμε ζητήματα που έχουν σχέση με τις ελληνικές τράπεζες”, δήλωσε ο κ. Κάμερον, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Guardian. Ο κ. Κάμερον απέφυγε να απαντήσει κατά πόσο θα διευκόλυνε τη διαπραγμάτευση της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή