Απέρριψε το αίτημα Τσίπρα για παράταση ο Ν. Τουσκ

Απέρριψε το αίτημα Τσίπρα για παράταση ο Ν. Τουσκ

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ενημέρωσε σήμερα τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα ότι δεν βλέπει καμιά πρόθεση από μέρους των κρατών μελών της ΕΕ να ικανοποιηθεί το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης να παραταθεί προσωρινά η δανειακή σύμβαση.

«Κατόπιν διαβουλεύσεων με τους ηγέτες, απόντων νέων στοιχείων, δεν βλέπω καμιά επιθυμία να αντιταχθούμε στις θέσεις τις οποίες εξέφρασαν οι υπουργοί Οικονομικών στο συμβούλιό τους την 27η Ιουνίου», ανέφερε ο Τουσκ σε απαντητική επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα η οποία περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς και αναφέρεται στο αίτημα της Αθήνας να παραταθεί το πρόγραμμα στήριξης για έναν μήνα.

Ο Τουσκ σημείωσε επίσης ότι η διαδικασία των διαπραγματεύσεων συμφωνήθηκε στη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης την οποία είχε συγκαλέσει την περασμένη Δευτέρα και επαναβεβαιώθηκε στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη και την Παρασκευή.

«Δυστυχώς», ανέφερε ο Τουσκ στην επιστολή του, «η κυβέρνησή σας διέκοψε τις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα».

Ακόμη ο Τουσκ ανέφερε ότι μετά τη λήξη του προγράμματος την Τρίτη 30ή Ιουνίου η Ελλάδα θα μπορούσε να ζητήσει ένα νέο πρόγραμμα.

«Στην Ευρώπη η πόρτα για τις διαπραγματεύσεις παραμένει ανοικτή πάντα σε ένα πνεύμα αλληλεγγύης και ευθύνης», ανέφερε ο Ντόναλντ Τουσκ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή