ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Δήμας: «Ναι» στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στο ευρώ

Στ. Δήμας: «Ναι» στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στο ευρώ

Τη διάψευση της ελπίδας ότι θα επικράτουσαν ψυχραιμότερες σκέψεις στις κρίσιμες ώρες που διανύει η χώρα επεσήμανε με σημερινή του ανακοίνωση ο πρώην υπουργός και πρώην Επίτορπος της Ε.Ε., Σταύρος Δήμας. «Αφού όμως η τελική επιλογή της Κυβέρνησης είναι να διεξαχθεί το δημοψήφισμα, τότε ανεπιφύλακτα η ψήφος πρέπει να είναι "Ναι"». « ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στην Ευρώπη, ΝΑΙ στο ευρώ».

Ολόκληρη η δήλωση του Στ. Δήμα:

«Οι κρίσιμες ώρες που διανύει η πατρίδα μας απαιτούν από όλους σύνεση, νηφαλιότητα και ψυχραιμία.

Η ιστορική επιλογή της ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η συμμετοχή της στο σύνολο των πολιτικών της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης αποτελούν αδιαπραγμάτευτη εθνική επιλογή. Την ίδια στιγμή το ευρωπαϊκό κεκτημένο φέρει ανεξίτηλα την ελληνική σφραγίδα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πράγματι σύνθετα ζητήματα να επιλύσει προκειμένου να ανταποκριθεί στο όραμα των ιδρυτών της και να επιτύχει συνολικά την ευημερία των πολιτών της. Μπροστά σε αυτές τις δυσκολίες όμως ο ρόλος της πατρίδας μας μέσα στην Ευρώπη παραμένει σπουδαίος και ενωτικός.
Η επιλογή της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος δεν εξυπηρετεί τα παραπάνω. Αντίθετα πρόκειται για μιά βιαστική, πρακτικά προβληματική επιλογή που δημιουργεί διχαστικά διλήμματα στους πολίτες.

Είχα την ελπίδα ότι θα επικρατούσαν ψυχραιμότερες σκέψεις.  Αφού όμως η τελική επιλογή της Κυβέρνησης είναι να διεξαχθεί το δημοψήφισμα, τότε ανεπιφύλακτα η ψήφος πρέπει να είναι «ΝΑΙ». ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στην Ευρώπη, ΝΑΙ στο ευρώ».