Κουτσούμπας: Αλλοθι για νέα μνημόνια

Κουτσούμπας: Αλλοθι για νέα μνημόνια

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οχι τόσο στο ΝΑΙ όσο και στο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος που γίνεται την Κυριακή ζήτησε να πουν οι πολίτες ο κ. Δ. Κουτσούμπας. Κατά το χθεσινό συλλαλητήριο του ΚΚΕ στην πλατεία Συντάγματος, ο κ. Κουτσούμπας περιέγραψε το δημοψήφισμα ως «άλλοθι για νέα μνημόνια-συμφωνίες σε βάρος του ελληνικού λαού». Σύμφωνα με τον γ.γ. του ΚΚΕ, η δημοψηφισματική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ συνιστά «κακοπαιγμένο θέατρο αντίστασης, σνομπισμού, τυχοδιωκτισμού», προκειμένου μετέπειτα η κυβέρνηση «να συμβιβαστεί πλήρως με το μεγάλο κεφάλαιο, την Ε.Ε., το ΝΑΤΟ». Ο κ. Κουτσούμπας επιτέθηκε εναντίον και των κομμάτων που τάσσονται υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, καθώς, όπως είπε, «επιδιώκουν να τους δώσει ο λαός άφεση αμαρτιών και να εμφανιστούν σαν σοβαρό μπλοκ δυνάμεων».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και εκείνη των δανειστών είναι σχεδόν πανομοιότυπες με διαφορές ελάχιστες «και καλά κρυμμένες». Εκτίμησε ότι οι διαφορές που υπάρχουν δεν εντοπίζονται στα κείμενα της συμφωνίας, «αλλά θα πρέπει να αναζητηθούν αλλού», και δη στις αντιπαραθέσεις «επιχειρηματικών συμφερόντων στην Ελλάδα και εκτός Ελλάδας σε σχέση με επενδυτικά πακέτα, χρηματοδότηση, την πορεία της Ευρωζώνης, το ζήτημα της "ρύθμισης" του χρέους κ.λπ.». Επισήμανε, τέλος, ότι οι πολίτες «δεν πρέπει να διαλέγουν ποιοι κεφαλαιοκράτες θα εκμεταλλευτούν τον παραγωγικό πλούτο και τις δυνατότητες της χώρας, αν θα είναι Ευρωπαίοι, Γερμανοί, Γάλλοι, αν θα είναι Αμερικανοί, Κινέζοι, Ρώσοι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή