Ιδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής»: Εξω από την Ευρώπη, δεν υπάρχει παρά καταστροφή

Ιδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής»: Εξω από την Ευρώπη, δεν υπάρχει παρά καταστροφή

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τ​​ην ανάγκη υπερψήφισης του «Ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής υπογραμμίζει το Ιδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» με ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος Πέτρος Μολυβιάτης και ο αντιπρόεδρος Αχιλλέας Καραμανλής:

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ενέταξε την Ελλάδα στην Ευρώπη πριν από 36 χρόνια, διότι αυτό απαιτούσε –και εξακολουθεί να απαιτεί– το συμφέρον της χώρας και του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα μόνο ως πλήρες και ισότιμο μέλος μιας Ενωμένης Ευρώπης μπορεί να έχει οικονομική ανάπτυξη, ομαλό δημοκρατικό βίο και εξωτερική ασφάλεια.

Αυτά δηλαδή που δεν είχε ποτέ στο παρελθόν. Γι’ αυτό και η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και των πολιτικών δυνάμεων που τον εκπροσωπούν έχει υιοθετήσει πλήρως αυτή την επιλογή του Κ. Καραμανλή.

Βέβαια, η μεγάλη κρίση των τελευταίων ετών έχει οδυνηρές συνέπειες για όλους σχεδόν τους Ελληνες και τις Ελληνίδες και ιδίως για τους νέους. Εχει όμως πλέον αποδειχτεί ότι μόνο μέσα από την Ευρωπαϊκή Ενωση μπορούμε να ξεπεράσουμε τη μεγάλη αυτή κρίση. Από πουθενά αλλού δεν μπορούμε να έχουμε ούτε βοήθεια, ούτε υποστήριξη, ούτε ελπίδα.

Σήμερα όμως, όλα αυτά απειλούνται. Σήμερα, είτε ηθελημένα, είτε άθελα, είτε σκόπιμα, είτε από λάθος, αμφισβητείται η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και υπονομεύεται η ένταξή μας στην Ευρωζώνη.Εάν όμως σήμερα, μέσα στην Ευρώπη, αντιμετωπίζουμε μια κρίση, έξω από την Ευρώπη δεν υπάρχει παρά η απόλυτη καταστροφή.

Είναι στο χέρι της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Ελληνα να αποτρέψει με την ψήφο του την προσεχή Κυριακή αυτήν την καταστροφή και να εξασφαλίσει το μέλλον της χώρας μέσα στην Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή