Ντάισελμπλουμ: Παντελώς αναληθής ο ισχυρισμός Βαρουφάκη ότι βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία

Ντάισελμπλουμ: Παντελώς αναληθής ο ισχυρισμός Βαρουφάκη ότι βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει επιλέξει ένα πολύ επικίνδυνο μονοπάτι και οι πιστωτές δεν έχουν κάνει καμία νέα πρόταση προς την Ελλάδα» δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας,  Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου, ενώ επεσήμανε ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος το μέλλον για την Ελλάδα θα είναι εξόχως δύσκολο, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ, σχολιάζοντας την έκθεση για τη βιωσιμότητα του χρέους που έδωσε στη δημοσιότητα το ΔΝΤ, δήλωσε ότι οι εκτιμήσεις αυτές βασίζονται σε παλαιότερα μοντέλα, ενώ αναφερόμενος στα λεγόμενα του έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ότι είμαστε πολύ κοντά σε μια συμφωνία, απάντησε ότι κάτι τέτοιο είναι παντελώς αναληθές.

«Κάθε πολιτικός ο οποίος υποστηρίζει ότι ψηφίζοντας "όχι" στο δημοψήφισμα τα πράγματα θα γίνουν ευκολότερα, απλώς κοροϊδεύει το λαό του» υπογράμμισε.

Απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν:

Απαντώντας σε προγενέστερες δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν:

«Ο κ. Ντάισελμπλουμ επιδίδεται και πάλι σε συγκρουσιακές προς τον Έλληνα Υπoυργό Οικονομικών δηλώσεις. Φαίνεται πως δεν κατανοεί ότι ο ρόλος του Προέδρου του EG είναι να γεφυρώνει διαφορές και να μειώνει εντάσεις.

Από την πρώτη επίσκεψή του στο γραφείο του κ. Βαρουφάκη, αμέσως μετά την εκλογή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ντάισελμπλουμ έθεσε τον Έλληνα ομόλογό του προ του διλήμματος: Αποδέχεστε το Μνημόνιο ή το Πρόγραμμα καταρρέει (με σαφή την απειλή του κλεισίματος των τραπεζών). Και σήμερα επενδύει στη ρήξη και στις κακές σχέσεις με την Ελλάδα ελπίζοντας να κερδίσει πόντους στην κούρσα εκλογής νέου Προέδρου του EG. Η Ευρωζώνη αξίζει κάτι καλύτερο…».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή