Αντ. Σαμαράς: Βρισκόμαστε στο κατώφλι της εξόδου

Αντ. Σαμαράς: Βρισκόμαστε στο κατώφλι της εξόδου

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε προσωπικό τόνο και με συνεχείς αναφορές στις προσπάθειες που κατεβλήθησαν από το 2012, προκειμένου να εμπεδωθεί η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, ο κ. Αντ. Σαμαράς «έκλεισε» χθες και τυπικά τον κύκλο της ηγεσίας του στη Νέα Δημοκρατία, μιλώντας στην Κ.Ο. του κόμματος.

Ο τέως πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ. προειδοποίησε ότι η χώρα βρίσκεται σε κατώφλι εξόδου από το ευρώ, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για τα ελατήρια πίσω από τις πράξεις ή παραλείψεις του πρωθυπουργού. «Δεν ξέρω αν ήταν εξ αρχής σχέδιο του κ. Τσίπρα να σύρει τη χώρα εκτός ευρώ. Αλλά τώρα θα αποδείξει αν έκανε τραγικά σφάλματα ή αν διαπράττει προσχεδιασμένο έγκλημα», επεσήμανε, προσθέτοντας: «Εύχομαι ειλικρινά, έστω και την τελευταία στιγμή, να αλλάξει γραμμή». Πρέπει να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες για να αποτραπεί ένας τέτοιος όλεθρος, όπως το Grexit, ανέφερε ο κ. Σαμαράς, χαρακτηρίζοντας ως δεδομένη τη δικαίωση της παράταξης της Ν.Δ., την οποία χαρακτήρισε ως γέφυρα και ομφάλιο λώρο της Ελλάδας με την Ευρώπη. «Καταφέραμε σε πολύ δύσκολες συνθήκες να κρατήσουμε τη χώρα στο ευρώ, να τη βγάλουμε από την ύφεση και τα ελλείμματα, να τη φέρουμε στην ανάκαμψη και να τη βγάλουμε στις αγορές, τη βγάζαμε οριστικά από το Μνημόνιο…», είπε, προσθέτοντας ότι «σε πέντε μήνες τα ανέτρεψαν όλα».

Η σύντομη παρέμβαση του κ. Σαμαρά, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους βουλευτές, είχε έντονο το προσωπικό στοιχείο, ενώ εμφανής ήταν η συγκίνησή του όταν ο μεταβατικός πρόεδρος κ. Ευ. Μεϊμαράκης δεν εφείσθη καλών λόγων για τις προσπάθειες του προκατόχου του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή