Εντονες αντιδράσεις στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ

Εντονες αντιδράσεις στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αναβρασμό βρισκόταν έως αργά χθες η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου, καθώς υπήρχαν αντιδράσεις από μέλη της στην εξουσιοδότηση που ζήτησε η κυβέρνηση για να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και υπήρχε ο κίνδυνος καταψήφισης από ορισμένους στη Βουλή.

Είχε προηγηθεί, το μεσημέρι, μια επεισοδιακή συνεδρίαση της Κ.Ο., στη διάρκεια της οποίας οι περισσότεροι βουλευτές αναρωτιούνταν πώς είναι δυνατόν να ψηφίσουν μια συμφωνία που μέχρι χθες κατήγγειλαν ως «ολέθρια καταστροφή» για τη χώρα. Μάλιστα στη διάρκεια της συνεδρίασης διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης ότι τουλάχιστον τέσσερις βουλευτές και συγκεκριμένα οι κ. κ. Παύλος Χαϊκάλης, Σταυρούλα Ξουλίδου, Δημήτρης Μαυραγάνης και Χαρίσης Κάτανας δήλωναν αποφασισμένοι να καταψηφίσουν.

Και πέραν των τεσσάρων, ωστόσο, και άλλοι βουλευτές της επαρχίας επικαλούνταν επιμέρους μέτρα του κειμένου, όπως π.χ. τις επιβαρύνσεις των αγροτών, και ρωτούσαν τον πρόεδρο του κόμματος κ. Πάνο Καμμένο αν καταλαβαίνει ότι δεν θα μπορούν από αύριο να επιστρέψουν στις περιφέρειές τους.

Ο κ. Καμμένος δεν αρνήθηκε ότι καλούνται όλοι να υπογράψουν ένα σκληρό πρόγραμμα και ότι όλοι έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Ωστόσο, κάλεσε τους βουλευτές του να αντιληφθούν ότι το δίλημμα που αντιμετωπίζουν πια οι Ανεξάρτητοι Ελληνες είναι «να ρίξουν μια κυβέρνηση στην οποία μετέχουν για να περάσει και πάλι στα συστημικά κόμματα, ή να παλέψουμε όλοι μαζί για να διορθώσουμε ό,τι μπορούμε. Δεν μας επιτρέπεται να είμαστε εμείς που θα ρίξουμε τη χώρα στα βράχια» φέρεται να είπε σε δραματικούς τόνους ο κ. Καμμένος και επικαλέστηκε πληροφορίες που είχε για κάποιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δήλωναν αποφασισμένοι να πουν το μεγάλο «όχι».

«Από τη δική μας στάση θα εξαρτηθεί αν θα υπάρχει Ελλάδα τη Δευτέρα», φέρεται να τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και για να πείσει όσους φαίνονταν επιφυλακτικοί τούς μετέφερε τη διαβεβαίωση του Αλ. Τσίπρα ότι «από τη Δευτέρα θα βγάλουμε όλη τη διαπλοκή στον αέρα με ονόματα».

Η συνεδρίαση διεκόπη για να έχει συνάντηση ο κ. Καμμένος με τον κ. Τσίπρα και στις 5.30 ξανάρχισε με τους περισσότερους βουλευτές να τον διαβεβαιώνουν ότι θα κάνουν την… καρδιά τους πέτρα και θα υπερψηφίσουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή