SPD: «Ναι» σε τρίτο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα αλλά με αυστηρούς ελέγχους

SPD: «Ναι» σε τρίτο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα αλλά με αυστηρούς ελέγχους

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες είναι διατεθειμένοι να υπερψηφίσουν ένα νέο τρίτο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα, αλλά μόνο εφόσον η ελληνική κυβέρνηση δεχτεί αυστηρούς και τακτικούς ελέγχους για εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, όπως δήλωσε στην εφημερίδα Tagesspiegel ο επικεφαλής της ΚΟ του SPD στην γερμανική κάτω Βουλή, Τόμας Όπερμαν.

«Η οικονομική βοήθεια μπορεί μονάχα να πάει χέρι-χέρι με τις μεταρρυθμίσεις, και να εκταμιεύεται μόνο μετά την εφαρμογή τους. Η υλοποίησή των μεταρρυθμίσεων πρέπει να παρακολουθείται διαρκώς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Όπερμαν, ενώ πρόσθεσε ότι «χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις οι Σοσιαλδημοκράτες δεν είναι διατεθειμένοι να επιτρέψουν τη ροή χρημάτων»  προς την Ελλάδα.

Παράλληλα, ο κ. Όπερμαν άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την πολιτική που έχει ακολουθήσει έως τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ειδικά στο μέτωπο της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και της καταπολέμησης του παράνομου πλουτισμού.

Ο κ. Οπερμαν σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η Ευρώπη δεν έχει επιμείνει στο να λυθούν τα διαρθρωτικά προβλήματα της Ελλάδας. «Γι' αυτό τον λόγο η πολιτική μέχρι στιγμής έχει αποτύχει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή