Σουλτς: «Διακυβεύεται το μέλλον της Ευρωζώνης σε περίπτωση αποτυχίας»

Σουλτς: «Διακυβεύεται το μέλλον της Ευρωζώνης σε περίπτωση αποτυχίας»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, κάλεσε σήμερα τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωζώνης να καταλήξουν σε άμεσες αποφάσεις για την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.

«Υπάρχουν χώρες άκαμπτες απέναντι σε έναν νέο δανεισμό και χώρες που επιδεικνύουν πνεύμα συνεργασίας. Χώρες που δείχνουν μεγαλύτερη κατανόηση. Η μεγάλη πλειοψηφία των χωρών θέλουν να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη», είπε χαρακτηριστικά ο Σουλτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και επεσήμανε ότι «διακυβεύεται το μέλλον της Ευρωζώνης σε περίπτωση αποτυχίας επίλυσης της ελληνικής κρίσης». Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ανέφερε ακόμη ότι πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα χωρίς να ταπεινώσουμε την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά τη συμμετοχή του στην έναρξη της συνόδου κορυφής της Ευρωζώνης, ανέφερε ότι η ιδέα περί της δημιουργίας ενός οργανισμού αξιοποίησης της ελληνικής δημόσιας περιουσίας, που σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες θα μπορούσε να έχει στο ενεργητικό του περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου αξίας περί τα 50 δισ. ευρώ, ανέφερε πως πρόκειται για μια παλαιότερη ιδέα του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, την οποία όπως ανέφερε η Ελλάδα θα μπορούσε να αποδεχτεί υπό τον όρο ότι θα είχε την ευθύνη της διαχείρισης.

Σε ερώτηση αν υπάρχει διαμάχη ανάμεσα σε Γαλλία και Γερμανία για το θέμα της Ελλάδας απάντησε ότι «Γαλλία και Γερμανία προσπαθούν να βρουν μια κοινή λύση. Και οι δύο πλευρές κατανοούν την ανάγκη συμβιβασμού. Μια πιθανή κοινή γαλλογερμανική λύση είναι μόνο το ένα σκέλος του προβλήματος καθώς υπάρχουν επίσης μια σειρά από κοινοβούλια που πρέπει να ψηφίσουν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή