Ποτάμι: Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ συνωμοτούσαν για δραχμή

Ποτάμι: Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ συνωμοτούσαν για δραχμή

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη βαρύτατη καταγγελία ότι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι είχαν οργανωμένο σχέδιο για να οδηγηθεί η χώρα στη δραχμή προέβη χθες ο κ. Στ. Θεοδωράκης, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι «συνωμοτούσαν μεθοδικά γι’ αυτή την εξέλιξη κρυβόμενοι πίσω από τις καρέκλες της εξουσίας».

«Πριν πούμε τι θα γίνει με τη συμφωνία, οφείλουμε να μιλήσουμε για τους συνωμότες της δραχμής και για τους πραξικοπηματίες που έχουν κάνει την εμφάνισή τους τις τελευταίες ώρες», τόνισε από την αρχή της ομιλίας του ο επικεφαλής του Ποταμιού, φωτογραφίζοντας εμφανώς τον κ. Παν. Λαφαζάνη. «Δεν μας είπαν ποτέ ανοιχτά ότι ήθελαν τη δραχμή, αλλά συνωμοτούσαν μεθοδικά γι’ αυτήν και σήμερα αυτό αποκαλύπτεται. Κρύφτηκαν πίσω από τον Αλ. Τσίπρα και τώρα μας λένε ότι δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα του Τσίπρα και ότι θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα προνόμια που εκείνος τους έδωσε. Δεν νοείται να κρατάτε στην κυβέρνηση αυτούς που καταψηφίζουν», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, και τον κάλεσε να συνειδητοποιήσει ότι υποθάλπει με τη στάση του «κάποιους ποντικούς που πηδάνε από εξουσία σε εξουσία, και όσους έχουν τα λεφτά τους έξω και περιμένουν τη δραχμή για να πλουτίσουν».

«Θα έπρεπε σήμερα να είναι όλοι εδώ. Να είχαμε ξεπεράσει τα εμπόδια που έστησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και να κάναμε μια ειλικρινή κουβέντα. Θα ήταν μια πράξη αυτογνωσίας κι έπρεπε να είχαμε τον χρόνο αλλά κυρίως το θάρρος να πούμε γιατί φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης και, περιγράφοντας τη μάχη που δίνει η χώρα, τόνισε ότι δεν είναι μόνο για να παραμείνει στην Ευρώπη, αλλά «για να νικήσουμε τα παράσιτα, τους υποκριτές και τους λαϊκιστές».

Ακολουθώντας, ωστόσο, την τακτική της προσωπικής στήριξης του κ. Τσίπρα, που έχει επιλέξει το τελευταίο διάστημα, εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του στον πρωθυπουργό. Αφού απαρίθμησε τις αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη δημόσια διοίκηση και τη δικαιοσύνη, και την ανάγκη μέτρων προστασίας των ανέργων και των νέων, έθεσε μόνος το ερώτημα αν όσα δεν έγιναν τόσα χρόνια θα γίνουν σήμερα με αυτήν τη Βουλή και αυτόν τον πρωθυπουργό. «Δεν έχουμε πια επιλογή. Πρέπει να προσπαθήσουμε. Αλλά για να αλλάξουμε τον κόσμο, κ. Τσίπρα, πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς, και είναι το μεγάλο στοίχημά σας», είπε και άφησε έτσι να εννοηθεί ότι δεν πιστεύει σε άλλες λύσεις, όπως μια κυβερνήση ειδικού σκοπού με άλλον επικεφαλής.

Επανέλαβε, τέλος, ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι βουλευτές του δεν προτίθενται να μετάσχουν στην επόμενη κυβέρνηση. «Θα παραμείνουμε η χρήσιμη αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο τόπος», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης και δεσμεύθηκε τη Δευτέρα να καταθέσει συγκεκριμένη λίστα μέτρων για τη διόρθωση των αδικιών της συμφωνίας που, όπως τόνισε, «καθυστέρησε επειδή ο Αλέξης Τσίπρας φοβόταν το κόμμα του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή