Ρουκέτες από Κωνσταντοπούλου

Ρουκέτες από Κωνσταντοπούλου

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν έχω καμία αμφιβολία και το λέω με την συνείδησή μου καθαρή ότι τόσο την κυβέρνηση όσο και τον λαό στηρίζει το «όχι» στην σημερινή ψηφοφορία» είπε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία απευθύνθηκε προς τους συναδέλφους της και ανέφερε: «Εδώ δεν χωρούν αυταπάτες. Τον πρωθυπουργό που εκβιάζεται βοηθά το να τον θωρακίσει η Κοινοβουλευτική του Ομάδα, όχι να του δώσει την χαριστική βολή με ένα «ναι» νομίζοντας ότι τον διευκολύνει ή παρακαλώντας τον να την εκβιάσει, κάτι που ο πρωθυπουργός προς τιμή του δεν έκανε, όπως οι προκάτοχοί του και την υπόθεση της Αριστεράς και της Δημοκρατίας υπηρετούν οι κάθε είδους αντιστάσεις, οι μικρές και οι μεγάλες».

«Αν η Βουλή δεν αντισταθεί στον σημερινό εκβιασμό, δεν θα αντισταθεί και σε επόμενους. Αν νομοθετήσει με φιρμάνια αν ενδώσει, αν παραλύσει θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον εαυτό της και τη συνείδησή της και την ψυχή της» τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου. Αφού είπε πως «στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα» επικαλέστηκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για να υπογραμμίσει ότι «Δεν έχουμε το δικαίωμα το «όχι» του ελληνικού λαού να το κάνουμε «ναι» με την ψήφο μας, ούτε να το ερμηνεύουμε ως «όχι» υπό προϋποθέσεις».

Καταλήγοντας την τοποθέτησή της η πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι «αν το ερώτημα είναι βαρύ ας αναλογιστούμε στην ιστορία μας υπήρξαν άνθρωποι που ανέλαβαν ευθύνες και πραγματοποίησαν πολύ μεγαλύτερες αντιστάσεις από ένα κατά συνείδηση «όχι» σε αυτό που πράγματι πρέπει να αποκρουστεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή