Ντάισελμπλουμ: Αργοπορία στις μεταρρυθμίσεις θα επαναφέρει τα σενάρια Grexit

Ντάισελμπλουμ: Αργοπορία στις μεταρρυθμίσεις θα επαναφέρει τα σενάρια Grexit

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έγκριση από την ελληνική Βουλή της πρώτης σειράς μεταρρυθμίσεων αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, τόνισε την Πέμπτη ενώπιον του ολλανδικού κοινοβουλίου ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ,

Ωστόσο, ο κ. Ντάισελμπλουμ προειδοποίησε ότι ενδεχόμενα εμπόδια και πιθανή αργοπορία στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, θα έφερναν εκ νέου στο προσκήνιο το φάσμα του Grexit, στο οποίο, όπως ανέφερε «είχαμε ήδη βρεθεί πολύ κοντά».

Παράλληλα, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών κάλεσε τους ξένους επενδυτές να στραφούν προς την χώρα μας:

«Εάν δεν γίνουν ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα δεν θα μπορέσει να υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας της. Η ελληνική οικονομία έχει επείγουσα ανάγκη από ξένες επενδύσεις», επισήμανε και εκτίμησε πως «οι ιδιωτικοποιήσεις συνιστούν μια ευκαιρία».

«Ρεαλιστικός» ο στόχος των 50 δισ. από το ταμείο αποκρατικοποιήσεων

Νωρίτερα, ο κ. Ντάισελμπλουμ είχε γνωστοποίησε ότι η Ευρωζώνη σκοπεύει να παράσχει χρηματοδότηση-γέφυρα ύψους 7 δισεκατομμυρίων στην Ελλάδα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΜΧΣ). Όπως τόνισε,  μέσω αυτής της χρηματοδότησης, η ελληνική κυβέρνηση θα αποπληρώσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο στόχος για τη συγκέντρωση 50 δισεκατομμυρίων ευρώ από την πώληση των ελληνικών κρατικών περιουσιακών στοιχείων είναι «ρεαλιστικός», ανέφερε ακόμη ο κ. Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας πως οι προς ιδιωτικοποίηση πόροι της Ελλάδας ενδέχεται να εκτιμηθούν και να πωληθούν σε μια πιο μακρά χρονική περίοδο, που θα υπερβαίνει τα τρία χρόνια.

«Δεν πρόκειται για ξεπούλημα, οι ιδιωτικοποιήσεις θα επιδιωχθούν με βραδύ ρυθμό ώστε να εξασφαλιστεί η επίτευξη καλύτερων αποδόσεων», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή