ΚΚΕ: Μνημονιακό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ

ΚΚΕ: Μνημονιακό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως περίπου φυσική συνέχεια στη σειρά των μνημονίων από το 2010 έως σήμερα αντιμετωπίζουν στον Περισσό τη συμφωνία που εγκρίθηκε χθες τα ξημερώματα στη Βουλή. Από το ΚΚΕ, παραπέμπουν και στην ομιλία που πραγματοποίησε ο κ. Δ. Κουτσούμπας στη Βουλή, και θυμίζουν ότι η εξάμηνη πορεία του ΣΥΡΙΖΑ από την πλήρη άρνηση μέχρι και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου δεν είναι κάτι καινούργιο. Αλλά, αντιθέτως, είναι σχεδόν πανομοιότυπη με εκείνη που ακολούθησε αρχικά ο κ. Γ. Παπανδρέου από το «λεφτά υπάρχουν» ώς το Καστελλόριζο και ο κ. Αντ. Σαμαράς από το Ζάππειο ώς το δεύτερο μνημόνιο. Και παρέπεμπαν στη σχετική δήλωση του κ. Κουτσούμπα ότι «η ιστορία, τελικά, δεν επαναλαμβάνεται ως φάρσα, αλλά μάλλον ως τραγωδία».

Στο ΚΚΕ εκτιμούν ότι η τελική «μνημονιακή» στροφή του κ. Τσίπρα δικαιώνει απολύτως τη στρατηγική σύγκρουσης, την οποία από την επομένη των βουλευτικών εκλογών ακολούθησε ο Περισσός. Εκτιμούν ότι «το παραμύθι της σκληρής, περήφανης διαπραγμάτευσης» δεν πείθει πια τους πολίτες, οι οποίοι αντιλαμβάνονται πλέον και τον ΣΥΡΙΖΑ ως μνημονιακό κόμμα. Ενδεικτικό της οπτικής γωνίας του ΚΚΕ, είναι ότι δεν εξαιρούνται ούτε τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας. Στο ΚΚΕ εκτιμούν ότι η Αριστερή Πλατφόρμα είναι ένα είδος εφεδρείας του ΣΥΡΙΖΑ που θα ενεργοποιηθεί σε περίπτωση που ο κ. Αλ. Τσίπρας τη χρειαστεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή