Βαρουφάκης στο BBC: το πρόγραμμα έχει ήδη αποτύχει

Βαρουφάκης στο BBC: το πρόγραμμα έχει ήδη αποτύχει

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης  είπε ότι στην Ελλάδα μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο του BBC, τόνισε ότι στην Ελλάδα επιβλήθηκε ένα πρόγραμμα που θα «θα απογοητεύσει οποιονδήποτε αναλάβει την εφαρμογή του».

«Η Ελλάδα υπόκειται σε ένα πρόγραμμα που θα μείνει στην ιστορία ως η μεγαλύτερη καταστροφή μακροοικονομικής διαχείρισης που έγινε ποτέ», δήλωσε και πρόσθεσε: «Αυτό το πρόγραμμα θα αποτύχει όποιος και αν αναλάβει την υλοποίησή του».

Μετά από την έγκριση από τη γερμανική βουλή την Παρασκευή της έναρξης των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας, που μπορεί να φτάσει σε ύψος μέχρι και τα 86 δισ. ευρώ, ο Γιάνης Βαρουφάκης σημείωσε ότι «το πρόγραμμα έχει ήδη αποτύχει». «Οι μεταρρυθμίσεις πρόκειται να αποτύχουν (…) το πρόγραμμα ήδη απέτυχε», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης ενόψει της έναρξης των συζητήσεων για το τεράστιο πακέτο διάσωσης.

Αναφορικά με την παραίτησή του και τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν τον ξεφορτώθηκε. «Διαφωνώ με τον πρωθυπουργό και το δήλωσα αυτό παραιτούμενος από τη θέση μου», τόνισε.

Οι επιλογές που είχε ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, ήταν η εκτέλεση ή συνθηκολόγηση και αποφάσισε «ότι η συνθηκολόγηση ήταν η απόλυτη στρατηγική», ενώ παράλληλα επισήμανε ότι το γεγονός ότι κατανοεί απολύτως τη θέση του Ελληνα πρωθυπουργού, δεν σημαίνει ότι συμφωνεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή