Βαρουφάκης: «Κάναμε λάθη και φέρω και προσωπικά ευθύνη»

Βαρουφάκης: «Κάναμε λάθη και φέρω και προσωπικά ευθύνη»

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αναμφίβολα κάναμε λάθη και φέρω προσωπικά την ευθύνη για μία σειρά λανθασμένων επιλογών», δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο CNN και την Κριστιάν Αμανπούρ. Ωστόσο, για μια ακόμα φορά επέρριψε την ευθύνη στους δανειστές.

«Η αλήθεια είναι ότι η πανίσχυρη τρόικα δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για την επίτευξη μία έντιμης και αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το περίφημο δημοψήφισμα, ο κ. Βαρουφάκης εξήγησε ότι το «όχι» του ελληνικού λαού εγκαταλείφτηκε γρήγορα από την ελληνική κυβέρνηση και μετατράπηκε σε «ναι».

Παρόλα αυτά υπεραμύνθηκε των επιλογών του πρωθυπουργού λέγοντας πως «ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε μπροστά σε ένα δίλημμα, ή να αυτοκτονήσει ή να εκτελεστεί» τόνισε εν συνεχεία, εξηγώντας ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε να παραμείνει όρθιος και να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα με το οποίο διαφωνεί». Πρόσθεσε παράλληλα ότι «άνθρωποι όπως εγώ πίστεψαν ότι θα ήταν πιο έντιμο και πιο σωστό μακροπρόθεσμα να παραιτηθούμε. Για αυτό και παραιτήθηκα. Αναγνωρίζω πάντως ότι τα επιχειρήματα του πρωθυπουργού είναι εξίσου ισχυρά με τα δικά μου».

Παράλληλα, ο Γιάνης Βαρουφάκης επανέλαβε ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε εναλλακτικό σχέδιο, το οποίο ουδέποτε ενεργοποιήθηκε.

«Ποτέ δεν έλαβα το πράσινο φως ώστε να προχωρήσουμε στο Plan B» ξεκαθάρισε, διευκρινίζοντας ότι το εναλλακτικό σχέδιο συνίστατο, όχι στην έξοδο από την Ευρωζώνη, αλλά στην τύπωση ενός δεύτερου, προσωρινού νομίσματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή