ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατάργηση του «μπόνους» των 50 εδρών ζητά η Φ. Γεννηματά

katargisi-toy-mponoys-ton-50-edron-zita-i-f-gennimata-2094299

Τη δέσμευση του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο εκλογών μπροστά μας, αν δεν διασφαλίσουμε ότι με ασφάλεια η χώρα έχει ξεφύγει από το Grexit και τις περιπέτειες, ζήτησε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη σε δήλωσή της μετά το πέρας της συνάντησής της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να βελτιωθούν δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, που είναι καταστροφικές για εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας και κυρίως, για την προοπτική παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου» υπογράμμισε η κα Γεννηματά και πρόσθεσε: 

«Θα πρέπει να δεσμευθεί ότι θα καταργήσει το bonus των 50 εδρών, όπως έχει δεσμευθεί ούτως ή άλλως στις προγραμματικές του δηλώσεις και βεβαίως, θα πρέπει επιτέλους να κυβερνήσει, να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και έχει βάλει την υπογραφή του και εάν δεν μπορεί, να μας το πει. Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στις Δημοκρατίες. Οι πρωτοβουλίες είναι στο χέρι του Πρωθυπουργού».

Αναφερόμενη στη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, δήλωσε ότι ζήτησε την σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών και πρόσθεσε ότι «μετά τη διπλή εντολή που δώσαμε στον Πρωθυπουργό, έτσι ώστε να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση και να φτάσει στη συμφωνία, θα πρέπει σήμερα να συμφωνήσουμε, όσοι στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, για τα επόμενα βήματα. Για ένα πλαίσιο με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ενέργειες και χρονοδιάγραμμα.

«Έχει έρθει η ώρα να συζητήσει ο Πρωθυπουργός με τα κόμματα που στηρίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και να καθορίσουμε τα όρια της ευθύνης του καθενός», κατέληξε η κα Γεννηματά.

«Το κεκτημένο από την προηγούμενη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών, η οποία αποτέλεσε τη βάση της σημερινής πορείας, λειτουργεί ακόμα» υπογράμμισε ο από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος.

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος, «αυτό αποδεικνύεται από τα βήματα που έχουμε κάνει, από την τελευταία φορά που συναντηθήκαμε. Χωρίς να έχουμε αποφύγει τους κινδύνους τα πράγματα είναι αρκετά καλύτερα» και πρόσθεσε ότι ο καθένας πρέπει να αναλογιστεί, ιδίως από εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις οι οποίες ακολουθούν την ευρωπαϊκή πορεία, τι σημαίνει οικονομικώς, κοινωνικώς και εθνικώς μια ενδεχόμενη πορεία της Ελλάδας εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκτός Ευρωζώνης. «Μια τέτοια πορεία θα ήταν καταστροφική, το τονίζω για πολλοστή φορά», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

Παράλληλα, σημείωσε ότι με βάση την απόφαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών αυτό το ενδεχόμενο έχει αποτραπεί και πρόσθεσε ότι αυτό το κεκτημένο θα το θωρακίσουμε με ό,τι μέσα χρειασθεί στο πλαίσιο του Συντάγματος.

Διαβεβαίωσε, επίσης, την κα Γεννηματά ότι θα μεταβιβάσει όσα του εξέφρασε στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και εξήρε την προσήλωση τόσο της ιδίας όσο και του ΠΑΣΟΚ στη μεγάλη εθνική υπόθεση της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη.