Κωνσταντοπούλου: Να μην ολοκληρωθεί το πραξικόπημα

Κωνσταντοπούλου: Να μην ολοκληρωθεί το πραξικόπημα

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε καθεστώς στραγγαλισμού της δημοκρατικής λειτουργίας της. Το κοινοβούλιο καλείται από τα ξημερώματα της προηγούμενης Δευτέρας, από τις 13 Ιουλίου 2015 να νομοθετεί καθ υπαγόρευση της εκτελεστικής εξουσίας και μάλιστα της Συνόδου ηγετών της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης», δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου καλώντας ταυτόχρονα τον απόδημο ελληνισμό να είναι σε εγρήγορση και να κινητοποιηθεί ώστε, όπως είπε, να μην αφήσει να ολοκληρωθεί το πραξικόπημα.

Μιλώντας στην 10η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής και απευθυνόμενη στους έλληνες της διασποράς η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι, «από τις 13 Ιουλίου αμφισβητείται η δημοκρατία στη χώρα μας, το αυτεξούσιο της Βουλής, η ελευθερία συνείδησης και έκφρασης των βουλευτών, η δυνατότητα τους να συζητήσουν».

«Έχουν τεθεί ασφυκτικές προθεσμίες 15 Ιουλίου και 22 Ιουλίου στις οποίες καλείτε η Βουλή νομοθετήσει, στην πραγματικότητα να νομοθετήσει χωρίς οι βουλευτές να μπορούν ούτε να συζητήσουν ούτε να μελετήσουν τα νομοσχέδια που καλούνται να ψηφίσουν ούτε να ανταλλάξουν απόψεις», υπογράμμισε η πρόεδρος της Βουλής σχολιάζοντας τα δύο νομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα μέτρα και τονίζοντας ότι τους μιλά με τη γλώσσα της αλήθειας και χωρίς εξωραϊσμούς και καλλωπισμούς της κατάστασης.

«Υποχρεώνεται μια κυβέρνηση η οποία ξεκάθαρα έχει δηλώσει ότι δεν συμφωνεί και αντιστρατεύεται αυτό το πρόγραμμα, υποχρεώνεται να το φέρει προς ψήφιση υπό την απειλή βίαιου θανάτου της κοινωνίας, υπό την απειλή υποβολής σε καθεστώς άτακτης χρεοκοπίας. Όλα αυτά συμβαίνουν με εργαλείο το δημόσιο χρέος με όργανο εκτέλεσης τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ΟΝΕ και το ευρώ. Είναι λοιπόν σημαντικό τέτοιες στιγμές, να μιλούμε με ειλικρίνεια και να επιδεικνύεται εγρήγορση από όλους τους παράγοντες που μπορούν να αποτρέψουν μια ακόμα πληγή για τη δημοκρατία», επεσήμανε η κ. Κωνσταντοπούλου ενώ συνέχισε λέγοντας.

«Έρχεστε στην Ελλάδα σε μια πολύ κρίσιμη και δύσκολη στιγμή. Η παρουσία σας και η συνδρομή σας στην πατρίδα σας αποτελεί ζωτικό και επιτακτικό στοιχείο υπεράσπισης όλων εκείνων των ελλήνων και του δημοκρατικού κόσμου που αγωνίστηκαν διαχρονικά. Ξέρω ότι έχετε άγρυπνα τα βλέμματα σας πάνω στη χώρα και ότι αγωνιάτε για τις εξελίξεις.

Η αρχή αλληλεγγύης των λαών και της κοινωνίας απειλούνται. Απειλείται η προοπτική των νέων και των επόμενων γενεών. Οι περισσότεροι νέοι άνθρωποι αναγκάζονται να μεταναστεύσουν μη μπορώντας να βρουν προοπτική, να χαράξουν το μέλλον τους στην πατρίδα τους. Την ίδια στιγμή οι έλληνες με μια μαύρη προπαγάνδα συκοφαντούνται ως ακαμάτηδες, μπαταξήδες».

Η πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε τα στοιχειοθετημένα, όπως είπε, συμπεράσματα της Επιτροπής Αληθείας για τις γερμανικές οφειλές σύμφωνα με τα οποία «με μετριοπαθείς υπολογισμούς κυμαίνονται στα 270 δις ευρώ με 340 δις ευρώ» και υπερβαίνουν, όπως είπε το φερόμενο δημόσιο χρέος.

«Αν δεχθούμε ότι το χρέος παρά τα πορίσματα όλων των ειδικών και τα συμπεράσματα της επιτροπής αλήθειας δημοσίου χρέους είναι υπαρκτό και νόμιμο πρέπει να αποδεχθούμε ότι κάθε μωρό που γεννιέται στην Ελλάδα χρωστάει 32,5 χιλιάδες ευρώ. Αυτό δεν είναι δίκαιη λύση ούτε δίκαιη προοπτική», πρόσθεσε.

«Αυτό είναι ένα πραξικόπημα που πρέπει όλους να μας θέσει προ των ευθυνών μας ώστε να μην αφήσουμε να ολοκληρωθεί αυτό το πραξικόπημα. Γιατί αν το αφήσουμε θα επαναληφθεί, και θα καταστεί κανόνας στην Ευρώπη και πέραν αυτής», τόνισε η πρόεδρος της Βουλής και κατέληξε:

«Σας καλώ σε αυτή ην συνέλευση να ασχοληθείτε με αυτό το πλήγμα στη δημοκρατία που συντελείται στις μέρες μας και φεύγοντας, να αναλάβετε πρωτοβουλίες για να αποτραπεί το ειδεχθές σχέδιο που θέλει τους λαούς υποταγμένους σε τραπεζικά και χρηματοοικονομικά συμφέροντα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή