Παραίτηση Ρινάλντι από την ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

Παραίτηση Ρινάλντι από την ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτησή του από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποιεί με δήλωσή του ο Ρούντι Ρινάλντι, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «η χώρα μπήκε στην τροχιά της χρεοκοπίας και η κοινωνία θα ζήσει αβάστακτες καταστάσεις με το 3ο Μνημόνιο που πιθανά δεν θα αποτρέψει το Grexit».

Ειδικότερα, εξηγώντας τους λόγους της παραίτησής του από την ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει στη δήλωσή του, η οποία έχει αναρτηθεί στην προσωπική ιστοσελίδα του, ότι «οι ισχυρισμοί περί αναγκαίου και επώδυνου συμβιβασμού δεν ισχύουν» και πως »πρόκειται για ιδεολογική, πολιτική, στρατηγική χρεοκοπία της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή είχε προδιαγραφεί για λογαριασμό του από την κυρίαρχη ομάδα, από το 2012 και μετά, με σταθμό τις εξαγγελίες της «Θεσσαλονίκης» και κατάληξη την 6μηνη κυβερνητική διαδρομή».

Αναφέρει ακόμη ότι «σε αυτό το χρονικό διάστημα ο κομματικός οργανισμός είχε υποκατασταθεί πλήρως από τον κυρίαρχο μηχανισμό και τις γραφειοκρατικές πρακτικές του, μηχανισμό ο οποίος μάλιστα το τελευταίο 6μηνο έχει επιπλέον κρατικοποιηθεί» και προσθέτει:

«Στα πλαίσια αυτά η Πολιτική Γραμματεία -με αυτονόητες τις ευθύνες της- έχει μετατραπεί σε αδρανοποιημένο και ακολουθητικό συνεργό της συντελούμενης κεντροαριστερής και τώρα μνημονιακής μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ».

«Τούτων δοθέντων», συνεχίζει, «και μετά την μνημονιακή συμφωνία και την ψήφιση προαπαιτούμενων και δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί, ανοίγει μια περίοδος ριζικού επαναπροσδιορισμού του λαϊκού κινήματος, αλλά και της ουσίας της πολιτικής διαδικασίας σαν τέτοιας, το περιεχόμενο των οποίων μέλλει να αναζητηθεί». Ο κ. Ρινάλντι αναφέρει ότι «ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ προδιαγράφει την πορεία του έξω από τα αιτούμενα αυτού του επαναπροσδιορισμού, μεταλλασσόμενος σε οργανικό υποστύλωμα της μνημονιακής διαδικασίας έστω κι αν λεκτικά την αρνείται».

«Στα πλαίσια αυτά παραιτούμαι από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Η ζωή όμως συνεχίζεται, με ό,τι έχει και ό,τι της λείπει…», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Ρινάλντι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή