ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: Θα δώσουμε μάχες ή θα ενσωματώνουμε ήττες;

n-pappas-tha-dosoyme-maches-i-tha-ensomatonoyme-ittes-2095598

Προσπαθώ να θυμηθώ, καθώς παρακολουθώ πολύ προσεκτικά την Αριστερή Πλατφόρμα, πότε ήταν η τελευταία φορά που ψηφίσαμε μαζί κάποια απόφαση της ΚΕ, είπε στην ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Επισήμανε ότι δεν βοηθά την συζήτηση ο διαχωρισμός, που ακόμα δεν έχει γίνει, των υποχρεώσεων της χώρας ως δημοσιονομικών τέτοιων και εκείνων που απορρέουν από την συμμετοχή της στο ευρώ.

Ο κ. Παππάς επισήμανε επίσης ότι υπήρχε η πρόταση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε περί εξόδου της χώρας με νέο δάνειο, θέτοντας ταυτόχρονα το ρητορικό ερώτημα «ποιος είπε ότι θα φεύγαμε χωρίς δάνειο και όρους;»

«Μην πω τώρα για όσους με έπιαναν στον διάδρομο και μου έλεγαν "πήγαινε να τον βρεις (σ.σ τον Β. Σόϊμπλε) να συμφωνήσουμε"» πρόσθεσε ο κ. Παππάς.

Είπε ότι η Ευρώπη αλλάζει και έθεσε ακόμα ένα ρητορικό ερώτημα, λέγοντας «πως άραγε δημιουργούμε συμμαχίες -και με το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς- για να περάσουμε την δική μας ατζέντα;» προσθέτοντας «θα δώσουμε μάχες ή θα ενσωματώνουμε ήττες;»

Επικαλούμενος σαφείς τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, ο κ. Παππάς είπε «από που προκύπτει ότι το ΟΧΙ ήταν εντολή για ρήξη;»

Χαρακτήρισε ανυπόστατη την ρητορική για «τρίτο και χειρότερο μνημόνιο», προσθέτοντας «δεν είναι η συμφωνία που θέλουμε και δεν θα τους την χαρίσουμε, αλλά όχι στον μηδενισμό».

Αναρωτήθηκε αν θα υπάρξει κινητοποίηση του ΜΕΤΑ, στήριξης της κυβέρνησης, ενόψει της σύναψης συλλογικών διαπραγματεύσεων, αναφέρθηκε σε πλευρές του κυβερνητικού έργου αυτών των μηνών, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αναγκαιότητα να αποκτήσει το ΕΣΡ νόμιμη σύνθεση και «μετά να πάμε στις ( σ.σ ραδιοτηλεοπτικές) άδειες».

Ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι η δική του εμπειρία από την επαφή με τον κόσμο δεν είναι ούτε «γιουχαΐσματα», ούτε ακούει περί «προδοσίας» και κατέληξε λέγοντας, «πρέπει να δικαιώσουμε αυτόν τον κόσμο και στις επιλογές μας να σκεφθούμε το δικό του μέλλον και την δική του πορεία».