ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δραγασάκης: Η Ελλάδα είναι σχεδόν έτοιμη να ολοκληρώσει την διαπραγμάτευση

dragasakis-i-ellada-einai-schedon-etoimi-na-oloklirosei-tin-diapragmateysi-2096646

Ολοκληρώθηκε το κυβερνητικό συμβούλιο που είχε ως βασικό της αντικείμενο την πορεία των διαπραγματεύσεων και διεξήχθη υπό την προεδρία του Γιάννη Δραγασάκη.

Μετά το τέλος της συνάντησης η οποία είχε διάρκεια δύο περίπου ωρών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης, τόνισε:

«Προχωράμε κανονικά στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς. Από την πλευρά μας είμαστε σχεδόν έτοιμοι. Υπάρχουν απλώς κάποια θέματα που εξετάζονται, αλλά δεν αποτελούν αγκάθια».

Αναφερόμενος στο θέμα των 100 δόσεων, για τις οποίες οι εταίροι ζητούν αλλαγές, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επεσήμανε ότι «θα γίνουν κάποιες ανεπαίσθητες αλλαγές που δεν θα επηρεάσουν τους φορολογούμενους».

Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν το Σάββατο το πρωί. Αντικείμενο συζήτησης θα αποτελέσουν τα δημοσιονομικά. Επίσης, στο τραπέζι αναμένεται να πέσουν θέματα όπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, τα «κόκκινα» δάνεια, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών καθώς και το θέμα της πρόωρης συνταξιοδότησης.

Στο συμβούλιο της Παρασκευής συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Πάνος Σκουρλέτης.