ΚΚΕ: Πιο βάρβαρο το νέο μνημόνιο

ΚΚΕ: Πιο βάρβαρο το νέο μνημόνιο

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υιοθετώντας την πολιτική γραμμή της συνέπειας λόγων και έργων, και σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευθεί τη διαφαινόμενη αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού, το ΚΚΕ κατήγγειλε τόσο την ουσία του 3ου μνημονίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το οποίο περιέγραψε ως το πιο «βάρβαρο» για τον ελληνικό λαό, όσο και τη διαδικασία του κατεπείγοντος που επέλεξε η κυβέρνηση.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος υπενθύμισε ότι το κόμμα του ήταν το μόνο που διαφώνησε με το άνοιγμα της Βουλής για να συζητηθεί το νομοσχέδιο, ενώ σε ό,τι αφορά τις δύο τροπολογίες ζήτησε να αποσυρθούν και να μην κατατεθούν στην Ολομέλεια. Αφού τόνισε ότι «για μία ακόμη φορά βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές», σημείωσε ότι το ΚΚΕ με συνέπεια και σταθερότητα και χωρίς να καλλιεργεί αυταπάτες αναδεικνύει τον ταξικό χαρακτήρα των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων και έκανε γνωστή την πρόθεση του κόμματος να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία και επί της αρχής και επί των άρθρων.

Κατήγγειλε κλιμάκωση της φοροεπιδρομής απέναντι στην εργατική τάξη και στα λαϊκά στρώματα, τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, των τελών αλληλεγγύης και επιτηδεύματος, τη σφοδρή φορολογική επίθεση στους αγρότες, αλλά και στους ελεύθερους επαγγελματίες και στους αυτοαπασχολούμενους, ενώ, από την άλλη μεριά, όπως ανέφερε, η κυβέρνηση διατηρεί άθικτες τις προκλητικές και σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές προς το μεγάλο κεφάλαιο. Υπό αυτό το πρίσμα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αποδεικνύεται στην πράξη ως «η επίλεκτη μονάδα του κεφαλαίου», που θα προχωρήσει τα βάρβαρα, αντιλαϊκά μέτρα.

Χαρακτήρισε έωλα τα επιχειρήματα που προβάλλει η κυβέρνηση ότι τα μέτρα που προτείνονται αποτελούν ένα αναγκαίο κακό στο όνομα της σωτηρίας της Ελλάδας, ενώ επέκρινε τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για τον αναπτυξιακό χαρακτήρα του νέου μνημονίου. Ο κ. Καραθανασόπουλος μίλησε για εξαπάτηση του ελληνικού λαού από τον ΣΥΡΙΖΑ, που, όπως είπε, επιχείρησε να χειραγωγήσει τη λαϊκή ριζοσπαστικοποίηση. Κλείνοντας, υποστήριξε ότι για όλους τους παραπάνω λόγους απαιτείται σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η ισχυροποίηση του ΚΚΕ ως μόνης συνεπούς δύναμης και επανέλαβε το κάλεσμα για μια ευρύτερη κοινωνική συσπείρωση κατά του Μνημονίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή