Financial Times: Αβέβαιη η στήριξη της Ολλανδίας

Financial Times: Αβέβαιη η στήριξη της Ολλανδίας

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για το ενδεχόμενο «πολιτικής καταιγίδας» στην Ολλανδία γύρω από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, που θα συζητηθεί σήμερα στο ολλανδικό Κοινοβούλιο στη Χάγη, κάνουν λόγο οι Financial Times.

Η βρετανική εφημερίδα αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να απορριφθεί το ελληνικό πρόγραμμα από τη σύμμαχο της Γερμανίας, αν και τελικά καταλήγει στο συμπέρασμα πως το ολλανδικό Κοινοβούλιο θα λάβει σοβαρά υπ’ όψιν τις προσπάθειες που έχει καταβάλει το Βερολίνο για να προωθήσει το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα. Αναφέρεται στην πρόταση μομφής που σκοπεύει να καταθέσει κατά της κυβέρνησης ο Γκέερτ Βίλντερς, επικεφαλής του ξενοφοβικού και ευρωσκεπτικιστικού κόμματος PVV, ενώ επισημαίνει επίσης πως ο πρωθυπουργός και επικεφαλής του Φιλελεύθερου Κόμματος, Μαρκ Ρούτε, αποφεύγει να υποστηρίξει δημοσίως το νέο ελληνικό πρόγραμμα και η κυβέρνηση δεν έχει αποσαφηνίσει την επίσημη θέση της επί του θέματος.

Μέλη του κυβερνώντος κόμματος έχουν επικρίνει τα πακέτα στήριξης της Ελλάδας ενώ εκείνο που δυσχεραίνει τη θέση της ολλανδικής κυβέρνησης είναι η μη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πακέτο διάσωσης. Τόσο το κυβερνών κόμμα όσο και το μικρό Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα έχουν ζητήσει από το ΔΝΤ να συμμετάσχει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή