Άγνωστοι επιτέθηκαν στην οικία του Φινλανδού υπουργού Οικονομικών

Άγνωστοι επιτέθηκαν στην οικία του Φινλανδού υπουργού Οικονομικών

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση στην οικία του Φινλανδού υπουργού Εξωτερικών, Αλεξάντερ Στουμπ πραγματοποίησαν βάνδαλοι τα ξημερώματα της Τρίτης.

Σύμφωνα με το AFP ο κ. Στουμπ και η οικογένειά του κοιμόντουσαν, όταν άγνωστοι πέταξαν πέτρες στα παράθυρα της οικίας και επιχείρησαν να εισβάλλουν μέσα σε αυτή.

Ο Γιάρι Γιτάλο, επικεφαλής της κυβερνητικής φρουράς, σε δηλώσεις του επεσήμανε πως «τα παράθυρα ήταν σπασμένα από πέτρες που προήλθαν εξωτερικά της οικίας. Η αστυνομία εξετάζει το συμβάν».

Ο υπουργός οικονομικών από την πλευρά του τόνισε: «Η οικογένειά μου είναι μια χαρά. Σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε τον φόβο να μας κυριεύσει». Μάλιστα, ο ίδιος είπε πως κατά πάσα πιθανότητα οι δράστες δεν ήξεραν σε ποιού ανθρώπου την περιουσία επιτέθηκαν.

Τέτοιου είδους επιθέσεις σπανίζουν στις Σκανδιναβικές χώρες. Για αυτό τον λόγο δεν υπάρχουν αυξημένα προστασίας σε κυβερνητικά στελέχη, ωστόσο έπειτα από αυτή την εξέλιξη, ο κ. Στουμπ ίσως να αποκτήσει σωματοφύλακες…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή