Γεννηματά: Εξόφθαλμη η μικροκομματική στόχευση

Γεννηματά: Εξόφθαλμη η μικροκομματική στόχευση

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δραπέτη των ευθυνών του» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό η κ. Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας την επιλογή του να σύρει τη χώρα στις κάλπες για τρίτη φορά μέσα σε έναν χρόνο. «Αντί να αξιοποιήσει το εθνικό κεφάλαιο που δημιουργήθηκε από τη στάση των πολιτικών δυνάμεων, ο κ. Τσίπρας επικαλείται τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ για να προκηρύξει εκλογές», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και χαρακτήρισε «εξόφθαλμη τη μικροκομματική του στόχευση».

«Δεν τον ενδιαφέρει να πατήσει η χώρα σε στέρεο έδαφος, αλλά να μην προλάβουν να φτάσουν στα νοικοκυριά, στους αγρότες, στους συνταξιούχους, στους επαγγελματίες, οι οδυνηρές συνέπειες των μέτρων που υπέγραψε», προσέθεσε η κ. Γεννηματά και προανήγγειλε ένα «δυναμικό "παρών" του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, με νέο ύφος, νέο λόγο, νέες προτάσεις, αλλά και νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτιά του». Κάλεσε δε τους πολίτες «και κυρίως τη νέα γενιά να στηρίξουν την προσπάθεια ενός τρίτου εναλλακτικού πόλου» που φιλοδοξεί να συγκροτήσει, ενώ συνεργάτες της απέφευγαν χθες οποιοδήποτε σχόλιο για τυχόν επανάκαμψη του κ. Γ. Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Τσίπρας τηλεφώνησε στην κ. Γεννηματά λίγο πριν από τις 8 μ.μ. Αφού την ενημέρωσε για την πρόθεσή του οι εκλογές να γίνουν το συντομότερο δυνατόν, και ει δυνατόν στις 13 Σεπτεμβρίου, της ευχήθηκε «καλά αποτελέσματα», γεγονός που έκανε την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να του απαντήσει ότι εκείνη εύχεται «καλά αποτελέσματα για τη χώρα». Σύμφωνα με συνεργάτες της κ. Γεννηματά, ο πρωθυπουργός φέρεται να εξέφρασε την ανησυχία του μήπως αρχηγοί άλλων κομμάτων επιχειρήσουν να αξιοποιήσουν τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών για να συζητήσουν την προοπτική σχηματισμού μιας νέας κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, προκειμένου να κερδίσουν χρόνο. Θέλησε δε με αυτόν τον τρόπο να διερευνήσει τις προθέσεις της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, γνωρίζοντας βέβαια ότι εκείνη δεν δικαιούται διερευνητική εντολή.

Πάντα κατά τις ίδιες πηγές, η κ. Γεννηματά απάντησε στον πρωθυπουργό ότι το ΠΑΣΟΚ θεωρεί απολύτως αναγκαίο τις επόμενες ημέρες να ακολουθηθούν κατά γράμμα όσα ορίζει το Σύνταγμα. Και η παρατήρηση αυτή δεν έγινε τυχαία από την πλευρά της, καθώς στη Χαρ. Τρικούπη υπήρχε από νωρίς η πληροφορία ότι πρόθεση του πρωθυπουργού δεν είναι μόνον να παρακαμφθούν οι διερευνητικές εντολές, αλλά να μην συγκληθεί ούτε το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως ορίζει το Σύνταγμα, ως έσχατη προσπάθεια σχηματισμού πολιτικής κυβέρνησης. «Δεν πρόκειται καθ’ οιονδήποτε τρόπο να αποδεχθούμε τη ματαίωση αυτής της διαδικασίας, για παράδειγμα, με τηλεφωνικές διαβουλεύσεις του Προέδρου», τόνιζαν, ενώ αργά το βράδυ η κ. Γεννηματά διεμήνυε ως αυτονόητο ότι θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση που θα της απευθύνει ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος νωρίτερα είχε προαναγγείλει ότι θα λάβει κανονικά και θα κρατήσει τρεις ημέρες τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Ας σημειωθεί, τέλος, ότι στελέχη της Χαρ. Τρικούπη απέδιδαν τη σπουδή του κ. Τσίπρα οι εκλογές να γίνουν στις 13 Σεπτεμβρίου στο άγχος του να μην αναδειχθούν τα τεράστια προβλήματα που προβλέπουν ότι θα προκύψουν με το άνοιγμα των σχολείων, ελλείψει χιλιάδων καθηγητών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή