ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερμανία: «Με την Ελλάδα, όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ» συμφωνήθηκε το πρόγραμμα

Γερμανία: «Με την Ελλάδα, όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ» συμφωνήθηκε το πρόγραμμα

Η γερμανική κυβέρνηση, όπως και οι άλλοι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας, περιμένει φυσικά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και των συμφωνηθέντων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα και για το οποίο οι Γερμανοί βουλευτές έδωσαν την έγκρισή τους την Τετάρτη», δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώνοντας ότι η απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα δεν αποτέλεσε έκπληξη.

Το πρόγραμμα του ESM συμφωνήθηκε «με την Ελλάδα, όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ» και συνεπώς «δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να εφαρμοστούν όπως έχει συμφωνηθεί και εγκαίρως», δήλωσε χαρακτηριστικά μέσω Twitter ο γραμματέας του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών και στενός συνεργάτης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γενς Σπαν, ενώ ο κ. Ζάιμπερτ διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα «δείχνει το δρόμο για τα επόμενα τρία χρόνια και σε αυτό το σημείο δεν έχει αλλάξει κάτι» με την παραίτηση του κ. Τσίπρα.

Οι συμφωνίες μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών ισχύουν πέρα από εκλογές και αλλαγές κυβερνήσεων. «Συμφωνίες που έχουν συναφθεί ισχύουν και πέρα από ημερομηνίες εκλογών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Γιουργκ Βαϊσγκέρμπερ σημείωσε ότι, αν υπάρξουν καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, θα υπάρξουν και καθυστερήσεις στην εκταμίευση της δανειακής βοήθειας και υπενθύμισε ότι η πρώτη αξιολόγηση έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο.