Πανευρωπαϊκό κόμμα από τον Γ. Βαρουφάκη

Πανευρωπαϊκό κόμμα από τον Γ. Βαρουφάκη

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεσή του να παραμείνει πολιτικά ενεργός και παρών μέσα από δικό του πολιτικό σχηματισμό γνωστοποίησε χθες ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αυστραλιανό ραδιόφωνο ABC. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν θα είναι υποψήφιος στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση. «Αντί να εμπλακώ σε μια προεκλογική καμπάνια που είναι λυπηρή και άκαρπη, θα παραμείνω πολιτικά ενεργός και ίσως περισσότερο απ’ ό,τι τώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προσπαθώντας να στήσω ένα ευρωπαϊκό δίκτυο», ανέφερε και πρόσθεσε ότι απώτερος στόχος της κίνησής του αυτής είναι να εξελιχθεί σε πανευρωπαϊκό κόμμα. Απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενη συμπόρευσή του με τη Λαϊκή Ενότητα του κ. Π. Λαφαζάνη, δήλωσε ότι «τους συμπαθώ και με συμπαθούν, αλλά δεν θα ενταχθώ εκεί γιατί έχουμε δομικές διαφορές».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις της τελευταίας περιόδου, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Αλ. Τσίπρας «άλλαξε τελείως ρότα για να υιοθετήσει μια πολιτική χωρίς λογική». Για τη συμφωνία, επανέλαβε την άποψή του ότι δεν θα έπρεπε να την υπογράψει η κυβέρνηση, «γιατί σε λίγους μήνες το καράβι θα πέσει στα βράχια πάλι». Μάλιστα παρομοίασε τον κ. Τσίπρα με τον Σίσυφο, που σπρώχνει την πέτρα στην κορυφή του λόφου για να κατρακυλήσει αυτή πάλι κάτω.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή