Κυβέρνηση εθνικής ευθύνης ζητεί το Ποτάμι

Κυβέρνηση εθνικής ευθύνης ζητεί το Ποτάμι

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οποιος προτείνει επαναληπτικές εκλογές στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα θα είναι τρελός».

Με τη φράση αυτή ο κ. Στ. Θεοδωράκης περιέγραψε για μία ακόμη φορά ως επιτακτική ανάγκη να προκύψει στις 21 Σεπτεμβρίου μια κυβέρνηση εθνικής ευθύνης με τη συμμετοχή όχι μόνον των πρόθυμων μικρών, αλλά και των δύο μεγαλύτερων κομμάτων που προηγούνται στις δημοσκοπήσεις. Το είπε άλλωστε και χωρίς περιστροφές. «Μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. υπάρχουν φωνές που οφείλουν να παραμερίσουν τις παλαιοκομματικές απόψεις και να βάλουν πάνω απ’ όλα το καλό της χώρας. Πρέπει να υπάρξει, άμεσα, σταθερότητα και μια κυβέρνηση, πραγματικής, εθνικής σωτηρίας».

Η χθεσινή παρέμβαση Θεοδωράκη (ΣΚΑΪ) που επί της ουσίας περιέγραψε ως όρο συμμετοχής του Ποταμιού στην επόμενη κυβέρνηση την προηγούμενη σύμπραξη της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ συνοδεύθηκε από οξύτατη κριτική στον τρόπο που πολιτεύονται τις τελευταίες ημέρες ο τέως πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Οι μαγκιές είτε του Μεϊμαράκη που λέει ότι δεν θα ψηφίσει τη φορολόγηση των αγροτών, είτε του Τσίπρα που λέει ότι τον εκβίασαν, είναι η επόμενη καταστροφική συζήτηση», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού και καταλόγισε και στα δύο κόμματα ότι έχουν την ίδια επί της ουσίας νοοτροπία. «Η λογική τους είναι “να κάνουμε οριζόντιες περικοπές κι ας μην μπλέξουμε με μεταρρυθμίσεις”, ενώ η δική μας θέση είναι ότι “η χώρα δεν θα σωθεί με μνημόνια, αλλά μόνο με μεγάλες μεταρρυθμίσεις”», πρόσθεσε και κάλεσε και τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ να πάψουν επιτέλους να ψεύδονται ως προς τις δεσμεύσεις της χώρας. «Βγαίνει τώρα η Ν.Δ. και λέει δεν θα ψηφίσουμε τη φορολογία των αγροτών, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ξαφνικά μετάνιωσε για την κάκιστη επιλογή του να επιβάλει ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία. Είναι αυτή υπεύθυνη πολιτική στάση;», αναρωτήθηκε ο κ. Θεοδωράκης.

Εφαρμογή του Μνημονίου

«Το μνημόνιο πρέπει να εφαρμοστεί. Αν δεν εφαρμοστεί, θα έχουμε τέταρτο μνημόνιο. Είναι άλλο να λες ότι “θα διορθώσω τις άδικες πτυχές του” και άλλο να λες “δεν θα εφαρμόσω τίποτα”. Η χώρα είναι δεμένη χειροπόδαρα. Πρέπει λοιπόν να υπάρξει μια ομάδα ανθρώπων, όχι σε κομματική βάση, που θα εξετάσει το μνημόνιο Τσίπρα και θα προτείνει συγκεκριμένες διορθώσεις τις οποίες να μπορούν να δεχθούν και οι εταίροι μας», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης και επιφυλάχθηκε τις αμέσως επόμενες μέρες να κατονομάσει επισήμως τα πρόσωπα που θα προτείνει να μπουν στην επόμενη κυβέρνηση.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT