ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Podemos: Μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξουμε την Ευρώπη

podemos-mazi-me-ton-syriza-tha-allaxoyme-tin-eyropi-2102097

Την στήριξή του στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, προκειμένου να παραβρεθεί στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκινά σε λίγη ώρα στο Σύνταγμα.

Ο επικεφαλής των Podemos πιστεύει πως τα δύο κόμματα μαζί μπορούν να φέρουν την αλλαγή στην Ευρώπη, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο να εγκαταλείψει η Ελλάδα το ευρώ, σημειώνοντας πως «στην πάλη μέσα στην Ευρώπη βρίσκεται η λύση».

Αναφορικά με την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, ο κ. Ιγκλέσιας είπε:

«Νομίζω ότι ο Αλέξης θα κερδίσει. Ξέρω ότι η κυβέρνηση αντιμετώπισε δυσκολίες τους τελευταίους μήνες, αλλά είμαι σίγουρος ότι ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι είχε ένα λιοντάρι να πολεμάει για αυτόν. Οπότε είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες θα εμπιστευτούν τον Αλέξη ξανά να ηγηθεί και τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα.

Ερωτώμενος για την σημασία του αποτελέσματος των ελληνικών εκλογών για την Ισπανία, τόνισε:

«Θεωρώ ότι για εμάς, τους Podemos, μια νίκη του Αλέξη είναι πολύ σημαντική επειδή υποστηρίζουμε αυτή την κυβέρνηση. Δεν πιστεύω ότι η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα θα είναι αποφασιστική για τις ισπανικές εκλογές. Σε κάθε περίπτωση, έχουμε τώρα μια συζήτηση στην Ευρώπη για το πώς πρέπει να γίνονται τα πράγματα. Πιστεύω ότι η νίκη του Τζέρεμι Κόρμπιν στους Εργατικούς [στη Βρετανία] αποτελεί μια μεγάλη στήριξη για τον Αλέξη και για εμάς και νομίζω ότι πνέει ένας άνεμος αλλαγής σε πολλές χώρες της Ευρώπης – ένας άνεμος που πνέει σε μια πιο δημοκρατική κατεύθυνση. Οπότε είμαι πολύ αισιόδοξος για τις εκλογές στην Ελλάδα και την Ισπανία».