ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαρχή διεργασιών στη Λαϊκή Ενότητα

Απαρχή διεργασιών στη Λαϊκή Ενότητα

Η συντριπτική ήττα, που είχε ως επίπτωση τη μη είσοδο στη Βουλή, φαίνεται ότι αποτελεί την απαρχή έντονων εσωκομματικών διεργασιών στη Λαϊκή Ενότητα, με πρώτο βήμα την αλλαγή ηγεσίας: η αρχηγία του Παν. Λαφαζάνη ήδη τέθηκε από χθες το βράδυ ανεπισήμως σε σαφή αμφισβήτηση. Πάντως, «όλα» φαίνεται ότι θα εξαρτηθούν από τις διαθέσεις της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου: η απερχόμενη πρόεδρος της Βουλής έχει δείξει στην κάθε ευκαιρία το τελευταίο διάστημα ότι είχε/έχει αρχηγικές βλέψεις.

Αν θεωρήσει ότι η ΛΑΕ, έστω ηττημένη, είναι στην παρούσα συγκυρία το «όχημα» που θα την οδηγήσει στην «επόμενη μέρα», τότε θα κάνει το βήμα. Σε διαφορετική περίπτωση, θα αναλάβει πρωτοβουλίες –όπως ορισμένοι εκ των πολιτικών της φίλων προτείνουν– στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός νέου πολιτικού φορέα.

«Δώσαμε μια μάχη ενάντια στις εξουσίες υπέρ του λαού. Θα είμαστε πρώτοι στους σκληρούς αγώνες», έσπευσε να δηλώσει, αμέσως μετά τον κ. Λαφαζάνη, μόλις πιστοποιήθηκε ότι η ΛΑΕ μένει εκτός Βουλής και η ίδια δεν μπόρεσε να επανεκλεγεί βουλευτής. «Ο λαός πρέπει να παλέψει για να έρθει στο επίκεντρο για να ανασχέσει τα αντιλαϊκά σχέδια», πρόσθεσε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΛΑΕ σημείωσε: «Ευχαριστούμε από την καρδιά μας τους χιλιάδες Ελληνες πολίτες που τίμησαν με την ψήφο τους τη Λαϊκή Ενότητα. Ευχαριστώ όλους που πλαισίωσαν με ανιδιοτέλεια και μαχητικότητα τα ψηφοδέλτια της ΛΑΕ και που αγωνίστηκαν σε όλη την Ελλάδα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Δώσαμε τίμιο και ωραίο αγώνα, που δόθηκε μέσα από μύριες δυσκολίες, αντιμετωπίζοντας επιθέσεις, πάρα πολλές φορές κάτω από τη μέση», επισήμανε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε: «Η ΛΑΕ μπορεί να έχασε μία μάχη, αλλά δεν έχασε τον πόλεμο. Ο αγώνας μας συνεχίζεται με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και τόλμη. Εχουμε αρχές και αξίες. Ξέρουμε πολύ καλά ότι από αύριο την Ελλάδα την περιμένει ένας μνημονιακός Αρμαγεδδών. Η ΛΑΕ δεν κάνει πίσω, δεν θα λιποτακτήσει. Θα είναι στον αγώνα με συνέπεια. Οι στόχοι μας είναι υψηλοί και επίκαιροι για δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία. Θα ανασυγκροτηθούμε και θα περάσουμε στην αντεπίθεση. Πιστεύουμε ότι είμαστε χρήσιμοι».