Ποτάμι: Συνέδριο με όλα τα θέματα ανοιχτά

Ποτάμι: Συνέδριο με όλα τα θέματα ανοιχτά

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφ’ όλης της ύλης συνέδριο για τις 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο κ. Στ. Θεοδωράκης, χωρίς, μάλιστα, να αποκλείει και την περίπτωση της δικής του αποχώρησης από την ηγεσία του Ποταμιού, αν από τον προσυνεδριακό διάλογο κριθεί ότι οι επιλογές του συνετέλεσαν στην πτώση του κόμματος στο 4%. Μιλώντας σε συνεργάτες του ο επικεφαλής του Ποταμιού επιφυλάχθηκε να αποσαφηνίσει τις προθέσεις του ύστερα από λίγες εβδομάδες και τους ξεκαθάρισε ότι ο προβληματισμός του δεν είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα, αλλά συνεπής με την πάγια άποψη που εκφράζει ότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός. Τους τόνισε με άλλα λόγια ότι άφησε το επάγγελμά του για να προτείνει με ένα νέο κόμμα λύσεις που κατά την άποψή του είναι αυτονόητες για τη χώρα, όπως και ότι οι πολίτες αποδοκίμασαν επί της ουσίας με την ψήφο τους το Ποτάμι, προτιμώντας παλαιά, αποτυχημένα κόμματα ή και επιβραβεύοντας σχήματα αδιέξοδης και γραφικής διαμαρτυρίας.

Ηδη, ωστόσο, από προχθές το βράδυ στελέχη και βουλευτές του Ποταμιού τόνιζαν στον κ. Θεοδωράκη την ανάγκη να μη ληφθούν αποφάσεις εν θερμώ για μια σειρά λόγων που συζητούνται τις τελευταίες ώρες στη Σεβαστουπόλεως. Με σημαντικότερο τις δημοσκοπήσεις που, όπως όλοι οι βουλευτές του κόμματος επισημαίνουν, έβλαψαν πρωτίστως το Ποτάμι, καθώς όλες σχεδόν οι εταιρείες προέβαλαν (ψευδώς, όπως απεδείχθη) τη μάχη των δύο μεγαλύτερων κομμάτων ως ντέρμπι με συνέπεια η ψήφος στα μικρά κόμματα να εκλαμβάνεται από πολλούς ως χαμένη. Από την άλλη πλευρά, ουκ ολίγα στελέχη, όπως ο κ. Σπ. Λυκούδης που είχε χθες συνάντηση με τον κ. Θεοδωράκη, εκτιμούν ότι η κάμψη είναι συγκυριακή και ότι τούτο θα φανεί πολύ σύντομα, όταν δηλαδή η συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ αρχίσει να δοκιμάζεται με την εφαρμογή του μνημονίου, ενώ παράλληλα θα έχει τεθεί και το θέμα ηγεσίας στη Ν.Δ. το οποίο επίσης προβλέπουν ότι θα αποσταθεροποιήσει την αξιωματική αντιπολίτευση.

Για τους λόγους αυτούς εκρίθη χθες αναγκαία η επίσπευση του συνεδρίου, το οποίο θα έχει αποκτήσει πιθανώς και τον χαρακτήρα της αναδιαμόρφωσης της στρατηγικής του κόμματος, πόσο μάλλον όταν έχει ήδη επανέλθει από το ΠΑΣΟΚ το σενάριο της ανασυγκρότησης του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς. Ο κ. Στ. Θεοδωράκης, όπως και η πλειονότητα των στελεχών του Ποταμιού, αποκλείει επί του παρόντος κάθε τέτοια συζήτηση, θεωρώντας ότι το ΠΑΣΟΚ φέρει τα βαρίδια του παρελθόντος του. Υπάρχουν, ωστόσο, και άλλες φωνές στο Ποτάμι που ανέκαθεν μιλούσαν για την ανάγκη συγκρότησης ενός κοινού κεντροαριστερού μετώπου, και μένει να αποδειχθεί το επόμενο διάστημα αν θα εκφρασθούν δημοσίως υπέρ αυτής της προοπτικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή