Τριμερής Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου για προσφυγικό

Τριμερής Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου για προσφυγικό

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου είχαν συνάντηση στη Νέα Υόρκη, όπου επιβεβαίωσαν την αμοιβαία προσήλωση των τριών κυβερνήσεων στον υφιστάμενο μηχανισμό τριμερούς διαβούλευσης και στην εταιρική σχέση και συνεργασία που προβλέπεται στις κοινές διακηρύξεις μετά τις Τριμερείς Συνόδους Κορυφής του Καΐρου τον Νοέμβριο του ’14 και της Λευκωσίας τον Απρίλιο του ’15.

Οι κ. Κοτζιάς, Κασουλίδης και Σούκρι έκαναν μια επισκόπηση των σχέσεων Ε.Ε. – Αιγύπτου, σημειώνοντας τον αμοιβαία επωφελή χαρακτήρα τους, ενώ συμφώνησαν στη συλλογική δράση για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας και ειδικότερα του «Ισλαμικού Κράτους», υπογραμμίζοντας την ανάγκη να τερματιστεί η ροή ξένων μαχητών και η παροχή οικονομικής και στρατιωτικής στήριξης σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Συμφώνησαν ότι είναι επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση και οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές, που είναι αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης αναταραχής στην περιοχή, και δεσμεύθηκαν να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί –κατά προτεραιότητα– η ανθρωπιστική πτυχή της κρίσης.

Τέλος, δεσμεύθηκαν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους προκειμένου η ανακάλυψη σημαντικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ανατ. Μεσόγειο να λειτουργήσει καταλυτικά για την περιφερειακή συνεργασία και ευημερία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή