Αβραμόπουλος: Δεσμευτικές υποχρεώσεις έναντι Ε.Ε.

Αβραμόπουλος: Δεσμευτικές υποχρεώσεις έναντι Ε.Ε.

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις δεσμευτικές υποχρεώσεις του στην Ευρώπη αλλά και μία διαδικασία, ήδη εν εξελίξει, που δεν εγγυάται την αποτροπή της εσωτερικής διαίρεσης του κόμματος της Ν.Δ. επικαλούνται συνεργάτες του κ. Δ. Αβραμόπουλου ως τις βασικές αιτίες για τη μη ενεργοποίησή του στη γαλάζια κούρσα διαδοχής. Η «απάντηση» των συνεργατών του κ. Αβραμόπουλου ήρθε μετά από μπαράζ φημών και δημοσιευμάτων που τον έφεραν να εξετάζει την πιθανότητα να μπει στην κούρσα και να διεκδικήσει την ηγεσία της Ν.Δ., έστω κι αν αυτές οι φήμες ήταν μάλλον στον χώρο του ιδεατού, παρά με όρους που ανταποκρίνονται στα πραγματικά δεδομένα στο εσωτερικό του κομματικού μηχανισμού της Ν.Δ.

Οι ίδιες πηγές, πολύ κοντά στον επίτροπο, υπενθυμίζουν ότι μετά την παραίτηση του κ. Σαμαρά, ο κ. Αβραμόπουλος είχε τονίσει ότι η παρουσία του υπηρετούσε και υπηρετεί τον στόχο της εθνικής συνεννόησης και στο εσωτερικό της Ν.Δ. την ενότητα. Ως προς τη φημολογία που αναπτύχθηκε, την αποδίδουν στην κινητικότητα και στις πρωτοβουλίες στελεχών του κόμματος και παραγόντων που του διεμήνυαν την ανάγκη συμμετοχής του με σκοπό τη διασφάλιση της ενότητας του κόμματος και την ανάληψη ηγετικού ρόλου εκ μέρους της Ν.Δ., ενόψει των πολιτικών εξελίξεων το προσεχές διάστημα.

Οι συνεργάτες του κ. Αβραμόπουλου εξηγούν ότι ο ίδιος δεν ανταποκρίθηκε, καθώς υπάρχουν δεσμευτικές υποχρεώσεις έναντι της Ευρώπης που δεν του επιτρέπουν εμπλοκή σε τέτοιου είδους διαδικασίες, αλλά και μία εσωκομματική μάχη που είχε ήδη αρχίσει, με στελέχη να έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν την ηγεσία, και, συνεπώς, «η δική του παρέμβαση δεν θα ήταν χρήσιμη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή