Παυλόπουλος: «H Bουλή δεν είναι κυβερνώσα»

Παυλόπουλος: «H Bουλή δεν είναι κυβερνώσα»

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ανάγκη αποκατάστασης του κύρους και της συνταγματικής λειτουργίας του Κοινοβουλίου, αναβάθμισης του νομοθετικού και ελεγκτικού της εκτελεστικής εξουσίας ρόλου της, αναφέρθηκαν χθες οι κ. Πρ. Παυλόπουλος και Ν. Βούτσης. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν με τυπική αφορμή την επίσκεψη του κ. Βούτση στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να ενημερώσει τον κ. Παυλόπουλο για την πρόσφατη εκλογή των μελών του προεδρείου.

«Είμαι απόλυτα βέβαιος, ξέροντας τη διαδρομή σας και την κοινοβουλευτική σας ευαισθησία, ότι θα είστε πρόεδρος όλων των βουλευτών, πρόεδρος όλων εκείνων οι οποίοι υπερασπίζονται το πολίτευμα και την πορεία του τόπου. Και ότι θα βοηθήσετε τη Βουλή να μπορέσει να ασκήσει στο ακέραιο τα καθήκοντά της και να διαδραματίσει τον ρόλο που της επιφυλάσσει το Σύνταγμα», είπε ο ΠτΔ υποδεχόμενος τον κ. Βούτση. Και συνέχισε, στον απόηχο προφανώς των όσων κατεγράφησαν στο Κοινοβούλιο τους τελευταίους επτά μήνες: «Το Σύνταγμά μας είναι σαφές: Δεν επιφυλάσσει στη Βουλή τον ρόλο κυβερνώσας Βουλής».

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε: «Εύχομαι στις μέρες σας να ξεκινήσει η διαδικασία για την αλλαγή των διατάξεων που αφορούν την ευθύνη των μελών της κυβέρνησης και των υφυπουργών. Ηρθε ο καιρός να πούμε σαφώς ότι δεν ανήκει στη Βουλή πια –είναι αναχρονιστικό αυτό το σύστημα– να παρέχει ένα καθεστώς οιονεί ασυλίας στα μέλη της κυβέρνησης και στους υφυπουργούς».

Το Κοινοβούλιο πρέπει να είναι «ναός της Δημοκρατίας και όχι μαυσωλείο», υπογράμμισε ο κ. Βούτσης και τόνισε: «Πρόθεση είναι, αυτή η Βουλή –σ’ αυτήν τη θητεία της– να κλείσει τον κύκλο των εξαρτήσεων, των πολιτικών δεσμεύσεων, των παρακολουθήσεων και όλα αυτά στα οποία βρισκόμαστε σ’ αυτήν τη φάση. Μέσα στην τριετία-τετραετία, να μπορέσουμε να φύγουμε οριστικά ως χώρα και να είναι αυτή η Βουλή η οποία θα συνομολογήσει αυτόν τον νέο κύκλο πλέον. Υστερα από τις δεσμεύσεις και τις συμφωνίες που σήμερα υπάρχουν και θα πρέπει να εξυπηρετηθούν».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή