Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Νταβούτογλου

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Νταβούτογλου

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Αχμέντ Νταβούτογλου, προκειμένου να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο δεκάδων πολιτών στην τρομοκρατική ενέργεια που συγκλόνισε την Τουρκία.

Ο Πρωθυπουργός καταδίκασε την τρομοκρατική ενέργεια και εξέφρασε την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στον λαό της Τουρκίας, τις δύσκολες αυτές ώρες.

Τέλος ο Πρωθυπουργός τόνισε στην υποστήριξη της Ελλάδας στην επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών για το Κουρδικό, παρά τις σοβαρές δυσχέρειες που αντιμετωπίζει σήμερα η προοπτική αυτή. 

Τα συλλυπητήρια του για τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας κ. Ταγίπ Ερντογάν.

O κ. Παυλόπουλος εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την πολύνεκρη επίθεση στην Άγκυρα εναντίον αθώων θυμάτων. Παράλληλα παρακάλεσε τον Τούρκο Πρόεδρο να διαβιβάσει την βαθιά θλίψη και τα συλλυπητήρια του Ελληνικού Λαού στις οικογένειες των θυμάτων. Τόνισε δε ότι, παρά την όποια διαφορά μεταξύ των δύο Χωρών, ουδέν τις χωρίζει στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, απ΄ όπου και αν αυτή εκπορεύεται».

Νωρίτερα, με μήνυμά του στο twitter τα συλλυπητήριά του εξέφρασε και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι οι έλληνες «στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους γείτονές μας, για την ειρήνη και τη δημοκρατία».

Την επίθεση καταδίκασε με σύντομη ανακοίνωσή του και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, τόνιζοντας:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα σήμερα το πρωί στην Άγκυρα. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των αθώων θυμάτων».

Tην αμέριστη καταδίκη της Ελλάδας για τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην 'Αγκυρα εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το απόγευμα του Σαββάτου με τον Τούρκο ομόλογό του Φεριντούμ Σινιρλίογλου.

Ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη της ελληνικής κυβέρνησης προς την τουρκική κυβέρνηση και τον τουρκικό λαό.

Από την πλευρά του ο κ. Σινιρλίογλου ευχαρίστησε θερμά τον κ. Κοτζιά για την επικοινωνία και εξέφρασε την βαθύτατη εκτίμησή του για την άμεση εκδήλωση της ελληνικής αλληλεγγύης επί του ζητήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή