Το ΠΑΣΟΚ καταψηφίζει το πολυνομοσχέδιο

Το ΠΑΣΟΚ καταψηφίζει το πολυνομοσχέδιο

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τρεις σκληρές ανακοινώσεις ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ποτάμι όχι μόνον προανήγγειλαν ότι θα καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο με τα μνημονιακά προαπαιτούμενα, αλλά κατήγγειλαν την κυβέρνηση ότι λόγω των δικών της επιλογών και λαθών καταδικάζει τη χώρα σε νέα ύφεση.

«Ο κ. Τσίπρας μίλησε πάνω από μία ώρα στη Βουλή στις προγραμματικές και στην ομιλία του δεν υπήρχε ούτε μία λέξη για την ελληνική επιχειρηματικότητα», τόνισε η κ. Γεννηματά (Real Fm) και αιτιολογώντας το «όχι σε όλα» του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο πρωθυπουργός αναζητάει είτε πρόθυμους είτε αφελείς συνενόχους σε μία αποτυχία την οποία μόνος του δρομολόγησε. Υπενθύμισε δε ότι αμέσως μετά την ψήφιση του μνημονίου, η ίδια του ζήτησε «να δημιουργηθεί μια ομάδα διαπραγμάτευσης για να μπορέσει να εξειδικεύσει και να βελτιώσει τα μέτρα, αλλά δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση».

«Με την κατάθεση του πρώτου εφαρμοστικού νόμου των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι πολίτες αρχίζουν να λαμβάνουν τον λογαριασμό σε φόρους και περικοπές», τόνισε από την πλευρά του και ο κ. Στ. Θεοδωράκης, προβλέποντας, μάλιστα, ότι «είμαστε μόνο στην αρχή του αποτελέσματος των ερασιτεχνισμών της κυβέρνησης, που φούσκωσαν υπέρογκα τον λογαριασμό. Το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση δίχως καμία διαβούλευση δεν δίνει λύσεις, αλλά περιπλέκει τα προβλήματα», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης και προανήγγειλε ότι «το Ποτάμι θα ζητήσει αυστηρές ποινές για τη φοροδιαφυγή και μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, αλλά δεν θα στηρίξει τα υφεσιακά μέτρα που προωθούν οι υπουργοί της».

Τέλος, το ΚΚΕ υποστήριξε ότι «το νέο κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο συνεχίζει την προκλητική στήριξη στο μεγάλο κεφάλαιο, περιλαμβάνοντας διατάξεις απαλλαγής του από εισφορές, ενώ την ίδια στιγμή κλιμακώνει τη φοροεπιδρομή στον λαό» και κάλεσε τους πολίτες «σε μαζική συσπείρωση και κλιμάκωση του αγώνα απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε., και των μονοπωλίων, που καταστρέφουν τη ζωή μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή