Κόντρα κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης για το πόθεν έσχες

Κόντρα κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης για το πόθεν έσχες

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ευθεία επίθεση στο αρμόδιο θεσμικό όργανο της Βουλής στο οποίο μάλιστα συμμετέχει και στέλεχος του κόμματος της ΝΔ κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση η κυβερνητική εκπρόσωπος κα Ολγα Γεροβασίλη με αφορμή ανακοίνωσή της για το πόθεν έσχες υπουργού της κυβέρνησης.

«Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για το “πόθεν έσχες” δεν αποτελεί επίθεση κατά της κυβέρνησης. Είναι ευθεία επίθεση στο αρμόδιο θεσμικό όργανο της Βουλής. Όργανο στο οποίο συμμετέχει στέλεχος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί», αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος και προσθέτει ότι «στην προσπάθειά τους να στρέψουν την ατζέντα μακριά από τα εσωτερικά τους προβλήματα και τις έριδες των υποψήφιων αρχηγών χάνουν τον αυτοέλεγχό τους».

Καλεί τέλος τη Νέα Δημοκρατία «να σταματήσει να υποκρίνεται και να εμπιστευτεί τους θεσμούς στους οποίους και οι ίδιοι συμμετέχουν. Η διαφάνεια εξασφαλίζεται μόνο όταν αυτοί λειτουργούν».

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της ΝΔ στην οποία τονίζει ότι δεν πρόκειται να δείξει καμία ανοχή στη συγκάλυψη, σχετικά με το προβληματικό πόθεν έσχες που φέρεται να υπέβαλε υπουργός της κυβέρνησης.  Η ΝΔ ζητάει διαφάνεια παντού, υποστηρίζοντας ότι το «δήθεν ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ, κατέρρευσε».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση λέει:

«Ο κ. Τσίπρας  δεν μπορεί να σιωπά άλλο.

Υπάρχουν -ναι ή όχι;-υπουργοί του που υπέβαλαν προβληματικά “πόθεν έσχες”;

Πόσα εκατομμύρια έκρυβε ο καθένας από αυτούς και γιατί τα έκρυβε;

Τι βρίσκεται πίσω από τις σκοτεινές αυτές υποθέσεις;

Το δήθεν  ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ  κατέρρευσε.

Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δείξει καμία ανοχή στη συγκάλυψη, καμία ανοχή στη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Διαφάνεια παντού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή