Αντιπολιτευτικά πυρά κατά του Γ. Κατρούγκαλου

Αντιπολιτευτικά πυρά κατά του Γ. Κατρούγκαλου

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολομέτωπη επίθεση στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο εξαπέλυσαν χθες όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με αφορμή τις δηλώσεις του για τις νέες περικοπές στις συντάξεις. Μάλιστα η Ν.Δ., μέσω του πρώην αρμοδίου υπουργού κ. Γ. Βρούτση, χαρακτήρισε πρωτοφανή την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να καταργήσει την επικουρική σύνταξη, υπενθυμίζοντας ότι δίδεται ως αναπόσπαστο τμήμα της εθνικής ασφάλισης από το 1934, ενώ και τα μικρότερα κόμματα προανήγγειλαν ότι θα δώσουν μάχη στη Βουλή για να μην περάσουν οι αδιέξοδες προτάσεις Κατρούγκαλου, καλώντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να συναισθανθούν τις εθνικές ευθύνες τους και να τις καταψηφίσουν.

«Η κυβέρνηση βαφτίζει “μεταρρύθμιση” το γκρέμισμα των επικουρικών συντάξεων, θίγοντας εκατομμύρια ασφαλισμένους και συνταξιούχους», τόνισε ο κ. Βρούτσης και ειρωνεύτηκε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «εκεί που έταζε “λαγούς με πετραχήλια”, χορήγηση 13ης σύνταξης, και μη εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές, κατέληξε σε 10 μήνες, όχι μόνο σε οριζόντιες περικοπές, αλλά στην κατάργηση του ΕΚΑΣ και στην απροσδόκητη κατάργηση ακόμη και των επικουρικών συντάξεων». Προειδοποίησε δε ότι η «Ν.Δ. μαζί με την κοινωνία δεν θα επιτρέψουν με κανέναν τρόπο την κατάργηση ενός βασικού πυλώνα του ασφαλιστικού μας συστήματος».

Αναλόγως σκληρή ήταν η δήλωση του ΠΑΣΟΚ. «Ας σταματήσει, επιτέλους, ο κ. Κατρούγκαλος να περιφέρεται ψευδόμενος για το ασφαλιστικό, δημιουργώντας τεράστια σύγχυση και αγωνία σε συνταξιούχους και ασφαλισμένους», είπε η αρμόδια τομεάρχης κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, κάλεσε δε τον υπουργό να δημοσιοποιήσει επισήμως το σχέδιό του στην κοινωνία και τη Βουλή και κατέστησε σαφές ότι το κόμμα της δεν θα επιτρέψει «οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό να οδηγήσουν στη βαλκανοποίηση των συντάξεων, δηλαδή σε συντάξεις πείνας των 390 ευρώ».

«Απίστευτη ελαφρότητα» απέδωσε, τέλος, στον κ. Κατρούγκαλο το Ποτάμι, χαρακτηρίζοντας «αδιανόητο μέτρα που αφορούν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων να ανακοινώνονται μέσα από μια τηλεοπτική εκπομπή» και καταλόγισε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι «συνεχίζει την αλλοπρόσαλλη τακτική της, με το λογαριασμό που στέλνει στους πολίτες όλο και να μεγαλώνει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή