Τον Φεβρουάριο μετατίθεται το συνέδριο του Ποταμιού

Τον Φεβρουάριο μετατίθεται το συνέδριο του Ποταμιού

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τα τέλη Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε ότι αναβάλλεται το συνέδριο του Ποταμιού, που είχε προγραμματιστεί στις αρχές Δεκεμβρίου. Ως επίσημος λόγος προβλήθηκε η ανάγκη καλύτερης προετοιμασίας, καθώς αρκετές τοπικές οργανώσεις διεμήνυσαν στη Σεβαστουπόλεως ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο διαβούλευσης για την επιζητούμενη ανασυγκρότηση του Ποταμιού.

Ωστόσο, άλλος ήταν μάλλον ο πραγματικός λόγος που και ο ίδιος ο κ. Θεοδωράκης επείσθη για την αναβολή. Και αυτός δεν είναι άλλος από την εκτίμηση ότι τους κρίσιμους μήνες που έρχονται θα ήταν λάθος ένα μικρό κόμμα να δίνει την εντύπωση πως αναλώνεται σε μια εσωστρεφή διαδικασία. Με απλά λόγια, ο κ. Θεοδωράκης πιστεύει ότι το διάστημα έως τον Φεβρουάριο προσφέρει κατεξοχήν στο κόμμα του τη δυνατότητα να ανακάμψει. Πόσο μάλλον όταν μαζί με τις αντιδράσεις που προδικάζει ότι θα προκαλέσει στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ η επικείμενη μνημονιακή φοροκαταιγίδα, εκτιμά ότι σε παρατεταμένη πολιτική σύγχυση θα βρίσκεται και η Ν.Δ., λόγω της αλλαγής ηγεσίας που ήδη έχει συνδεθεί με τον ιδεολογικό της αναπροσανατολισμό.

Υπάρχει, ωστόσο, και ένας ακόμη ανομολόγητος λόγος. Στο Ποτάμι υφέρπει τον τελευταίο καιρό μια διαφωνία ως προς τη στάση του έναντι των μνημονιακών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι θεωρούν ότι θα είναι μέγα λάθος του κόμματος αν καταψηφίσει τα επικείμενα μνημονιακά μέτρα όταν μέχρι πρότινος καλούσε τον κ. Τσίπρα να φέρει την οποιαδήποτε συμφωνία. Αντιθέτως, άλλοι εκτιμούν ότι το κόμμα θα πρέπει στο εξής να μετακινηθεί σε δομική αντιπολίτευση με το επιχείρημα ότι το Ποτάμι ολοκλήρωσε το πολιτικό καθήκον του ψηφίζοντας την αποτροπή της ολοκληρωτικής της καταστροφής της χώρας που επέφερε η διαπραγμάτευση Τσίπρα-Βαρουφάκη.

Επιχειρώντας να συγκεράσει αυτές τις δύο τάσεις, ο κ. Θεοδωράκης είναι προφανές ότι θέλει να κερδίσει χρόνο που του προσφέρει η αναβολή του συνεδρίου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σε μια ενδιάμεση λύση κατέληξε και η χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. Από τη Σεβαστουπόλεως ανακοινώθηκε ότι το Ποτάμι θα ψηφίσει μεν την ανακεφαλαίωση των τραπεζών, ενώ αντιθέτως η στάση των βουλευτών για τα προαπαιτούμενα θα ξανασυζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή