«Παρών» δηλώνει ο Αντ. Σαμαράς

«Παρών» δηλώνει ο Αντ. Σαμαράς

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εξακολουθώ να είμαι ενεργός στις πολιτικές υποθέσεις της χώρας μου», δηλώνει ο τέως πρόεδρος της Ν.Δ. Αντ. Σαμαράς σε συνέντευξή του στον ισπανικό δημοσιογραφικό όμιλο La Razon. «Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υπηρετείς την πατρίδα σου πέρα από τη θέση του πρωθυπουργού», απαντά ο κ. Σαμαράς σε ερώτηση για τη ζωή… μετά την πρωθυπουργία, ενώ σχετικά με την ετυμηγορία της Ιστορίας για τη διακυβέρνησή του: «Είναι πολύ νωρίς να πει κανείς. Αλλωστε, η Ιστορία κρίνει κάποιον αφού αυτός έχει φύγει. Κι εγώ είμαι ακόμα εδώ…».

Η συνέντευξη του κ. Σαμαρά, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει ενισχύσει τη δημόσια παρουσία του (ομιλία στο ΕΛΚ στη Μαδρίτη, δείπνο με τον αντιπρόεδρο Ντομπρόφκσις, συναντήσεις με πολιτικούς και δημοσιογράφους) ήρθε σε μία συγκυρία όπου το κόμμα της Ν.Δ. βρίσκεται σε μεταβατική φάση, ενώ και η κεντρική πολιτική σκηνή χαρακτηρίζεται από έντονη αβεβαιότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δε, ο κ. Σαμαράς δεν αποκλείει να ζητήσει τον λόγο και στη Βουλή, σε κάποιο από τα επόμενα, μνημονιακού χαρακτήρα νομοσχέδια, προκειμένου να υπεραμυνθεί της κυβέρνησής του και να ανεβάσει τους τόνους κριτικής προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί δεν απουσίασαν και από τη συνάντηση στο ισπανικό μέσο, καθώς ο κ. Σαμαράς κάνει λόγο για λαϊκισμό του κ. Αλ. Τσίπρα, εκτιμά ότι ο συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν θα εξαντλήσει την 4ετία και αντιμετωπίζει ως εξίσου λαϊκιστικό και το κόμμα των Podemos. Ωστόσο, στρέφει τα βέλη του και στις παραδοσιακές δυνάμεις της Ευρώπης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι, μέσω των αυξημένων απαιτήσεων που προέβαλλαν, τελικά ενίσχυσαν τον ΣΥΡΙΖΑ. «Οταν δίνουμε την εντύπωση –ακόμα κι αν αυτή είναι μια πολύ “επιφανειακή” εντύπωση– ότι “διευκολύνουμε” τους λαϊκιστές, ενώ “τραβάμε το χαλί” κάτω από τα πόδια μεταρρυθμιστικών κυβερνήσεων, αυτό μπορεί να στείλει λάθος μηνύματα…», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή