Συνεννόηση με Τουρκία για τις προσφυγικές ροές ζητεί το Ποτάμι

Συνεννόηση με Τουρκία για τις προσφυγικές ροές ζητεί το Ποτάμι

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Nα λάβει εδώ και τώρα πρωτοβουλίες για να ανακοπεί το προσφυγικό ρεύμα από την Τουρκία κάλεσε χθες την κυβέρνηση ο κ. Στ. Θεοδωράκης, εξαπολύοντας οξύτατη κριτική στον πρωθυπουργό για απουσία οποιασδήποτε στρατηγικής στο μεταναστευτικό. «Το διαρκές δράμα στο Αιγαίο δεν μπορεί να συνεχιστεί και πρέπει σήμερα κιόλας να βρούμε μια γλώσσα συνεννόησης με την Τουρκία, καθώς δεν υπάρχει άλλη λύση από το σταμάτημα των προσφυγικών ροών στα εδάφη της», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού από την Κρήτη, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου του κόμματός του. Απέδωσε μάλιστα «τεράστια ευθύνη» στον ΣΥΡΙΖΑ για τις επιλογές του το τελευταίο εξάμηνο, καθώς, όπως είπε, προσέφερε την ευκαιρία στους δουλεμπόρους να ενισχύσουν τη ροή των προσφύγων, διαδίδοντας όσα έλεγαν τα στελέχη της κυβέρνησης που άφηναν να εννοηθεί ότι η Ελλάδα θα τους βοηθήσει να μεταβούν στην Ευρώπη.

Παράλληλα, σε άρθρο του σε κρητική εφημερίδα ο κ. Θεοδωράκης έσπευσε να αποδομήσει όλες τις κεντρικές επιλογές της νέας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, παραλληλίζοντάς τις με τις αντίστοιχες προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα. «Πέντε χρόνια κατήγγελλε τη λιτότητα και κατακεραύνωνε την ύφεση και τώρα παίρνει τα χειρότερα υφεσιακά μέτρα που γνώρισε ποτέ η χώρα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Ποταμιού, θυμίζοντας επιπλέον ότι οι σημερινοί υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ «που μειώνουν δραματικά το όριο κατάσχεσης των σπιτιών ήταν που ούρλιαζαν το σύνθημα “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”». Σε σχετική ανακοίνωση, τέλος, το Ποτάμι καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι όχι μόνον «ξέχασε τη Σεισάχθεια και τις υποσχέσεις της για κανένα πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας», αλλά «μιλάει μόνο για τα στεγαστικά δάνεια για να κρύψει πως στα επιχειρηματικά, που κρίνεται η ιδιοκτησία της ελληνικής οικονομίας, δεν έχει καμία πρόταση πλην του “ναι σε όλα”». Και η ανακοίνωση επαναφέρει την πρόταση του Ποταμιού για τη δημιουργία μιας «κακής τράπεζας» (bad bank) προκειμένου να προκύψει λύση που θα σέβεται την αντικειμενινή αδυναμία κάποιων συμπολιτών μας να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή